De grote mogelijkheden van een eigen Private LoRa netwerk

TWS heeft, samen met SAF Tehnika, de Private LoRa mogelijkheden van Aranet getest. LoRa is een Long Range, Low Power IoT-verbinding speciaal ontwikkeld om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen tussen objecten en systemen.

In de toekomst zal IoT (Internet-of-Things) een zeer grote rol spelen. Apparaten en objecten die zelfstandig communiceren met het internet of met andere netwerken. De juiste inzet van deze technologie zorgt voor slimme en duurzame oplossingen in het bedrijfsproces. Om deze ontwikkelingen te ondersteunen is de beschikking over goede WiFi of 4G verbinding cruciaal.

De informatie-uitwisseling binnen het IoT vindt plaats tussen objecten en/of systemen. Een belangrijk aspect en één van de voordelen van Private LoRa is dat de sensoren zeer energie zuinig zijn. Op 2 batterijen kan een sensor wel 10 jaar werkzaam zijn, waardoor het bij uitstek geschikt is om draadloos in te zetten.

Belangrijke voordelen van Private LoRa zijn: eenvoudig, flexibel, licentie-vrij, voordelig en snel in te zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar het basisprincipe is eenvoudig: het verzamelen van data die draadloos verzonden wordt en eenvoudig inzichtelijk is. Informatie kan op een desktop binnenkomen maar kan ook naar ook een smartphone of tablet gestuurd worden. De verzamelde data is altijd en overal beschikbaar, 24/7!

De grote mogelijkheden van een eigen Private LoRa netwerk

Een waardevolle aanvulling op bestaande diensten

De Aranet Pro 100 gateway met Aranet T/RH sensoren hebben, met een open zichtveld, een bereik van circa 3 kilometer. In de door TWS uitgevoerde veldtest kwam naar voren dat het ook mogelijk is om grotere afstanden te overbruggen.

Indoor Wi-Fi netwerken zijn al jaren een succesvolle dienst van TWS. Naast locatie based services en indoor navigatie is Private LoRa een waardevolle aanvulling op bestaande diensten van TWS. En kan het als een afzonderlijke service maar ook in combinatie met bestaande TWS services ingezet worden.