EEN WIFI VERBINDING VOOR CRUISESCHEPEN LANGS DE DONAU

Tegenwoordig verwacht iedereen overal internet, ook de passagiers van de cruiseschepen die de mooiste steden langs de Donau afgaan. We hebben recentelijk de opdracht gekregen om voor een Amerikaanse rederij in de volgende drie steden, Vilshofen (Duitsland), Linz (Oostenrijk) en Bratislava (Slowakije), een locatie te vinden waar een WIFI-antenne op het dak gemonteerd kan worden. Ook creëren we hier een plek voor een glasvezelverbinding naar het internet.

Uiteraard hebben de passagiers op de cruiseschepen toegang tot internet. Tijdens de reis van de ene stad naar de volgende stad wordt het draadloos internet geregeld met 3G/ 4G mobiele operators. Wanneer de cruiseschepen in de steden aanmeren gaan alle passagiers aan land. Ze bekijken de hoogtepunten van de steden, gaan heerlijk eten en bezoeken de musea. Na terugkomst op het schip willen de passagiers alle nieuwe foto’s uploaden naar hun iCloud, via social media vertellen wat ze gedaan hebben, skypen met het thuisfront etc. Hier heb je veel internetcapaciteit voor nodig. Tijdens het varen weten de schepen, middels een unieke bundeling van 4G connecties, de almaar toenemende vraag naar bandbreedte prima te voldoen. Echter in steden, waar de mobiele netwerken gedeeld moeten worden met de (over) bevolking lukt dit tijdens piektijden niet.

En om hierin winst te behalen wordt er een WIFI verbinding aangelegd.  Deze verbinding gaat naar de wal en vandaar uit via een glasvezelverbinding naar internet. In Amsterdam en Boedapest is deze oplossing ook al geïnstalleerd en ook daar heeft het al het gewenste effect voor onze opdrachtgevers.

We zijn recentelijk begonnen aan de uitvoering van dit project voor deze rederij en zijn op zoek gegaan naar de perfecte plek voor onze antennes en schotels. En daarom hebben we afspraken gemaakt met verschillende gebouweigenaren en lokale Internet service providers om de eerste stappen te nemen in dit proces.

A Wi-Fi connection for cruise ships on the Donau

De foto is genomen vanaf ‘ Aupark Tower’ over de kade van de Donau en de stad Bratislava. Op dit gebouw wordt de installatie binnenkort gerealiseerd.