Europese financiële beurzen draaien op topsnelheid van TWS

Internationale beursorganisaties hebben een groot belang bij zeer snelle én betrouwbare internetverbindingen. Daar waar elke milliseconde telt is een straalverbinding echt van toegevoegde waarde. Met een snelheid die 50% hoger ligt dat een glasvezelverbinding is een straalverbinding dé drager om data te verzenden en te ontvangen. Projecten voor Stock Exchange organisaties zijn opdrachten die bij ontwerp, aanleg en onderhoud absoluut vragen om een organisatie die alles in de hand heeft.

De TWS groep heeft zich al vanaf het begin van de civiele straalverbindingen gespecialiseerd in de aanleg en onderhoud van straalverbindingen. In bijna 20 jaar tijd is TWS de specialist geworden in zakelijke data- en informatieverbindingen en heeft hierin een zeer uitgebreid portfolio opgebouwd. TWS zorgt niet alleen voor veilige, betrouwbare en snelle connectiviteit, maar ook voor een oplossing op maat. Door het kenmerkende kwaliteitsniveau kiezen grote beursorganisaties, waar veel trading plaatsvindt, voor TWS. De meeste van deze verbindingen staan tussen de Europese financiële hoofdsteden, maar ook in Amerika is TWS actief.

Europese financiële beurzen draaien op topsnelheid van TWS

Snel als verbinding én snel in aanleg, de race naar 0.

Het snelste ‘transport’ van data en straalverbindingen gaan hand in hand. Dit maakt, zeker in de financiële wereld, waar het gaat om fracties van seconden, hét verschil. De meeste handel gaat tegenwoordig via computers, algoritmes en door grote datacenters die nabij de beurs zijn gelokaliseerd. Bij deze bedrijven, waar veel trading plaatsvindt, is het dan ook van groot belang om informatie zo snel mogelijk uit te kunnen wisselen. Binnen de wereld van Stock Exchange wordt veel gebruik gemaakt van straalbindingen van TWS.

Met het gebruik van straalverbindingen gaat de race om tijdswinst, van microseconden, verder. Onlangs hebben we een mast gebouwd om 10 microseconden sneller te kunnen zijn. De race naar 0 als ultiem doel is in volle gang!

Net als bij een hardloopwedstrijd moet tijd wel afgezet worden tegen afstand. Veelal kan een straalverbinding in een rechte lijn tot stand worden gebracht, doordat geografische obstakels minder een belemmerende rol spelen. Dit in tegenstelling tot een glasvezelverbinding. Zowel geografische obstakels als het versturen van het signaal door een glazen buis, wat vertraging geeft, zijn belemmeringen van een glasvezelverbinding. Een straalverbinding biedt een hogere snelheid over een kortere afstand: win-win.

Het kan nog sneller. Ook de aanleg van een straalverbinding zorgt voor een significante tijdsbesparing. De gehele aanleg van een straalverbinding, zelfs als die over afstanden moet gaan van meer dan 1.000 kilometer. Een verbinding bouwen duurt 6 tot 8 maanden. Bij de aanleg van een glasvezelnetwerk moet aan een aanzienlijk langere periode, van jaren, gedacht worden. Dit in verband met onder andere veel graafwerkzaamheden.

Veiligheid en betrouwbaarheid in de lucht

TWS stelt hoge eisen aan straalverbindingen en biedt daarmee naast snelle ook veilige en betrouwbare connectiviteit. Stabiliteit en een onafgebroken datatransport worden met 99,95% gegarandeerd. Waar in het verleden een straalverbinding nog wel werd geplaagd door weersomstandigheden, en glasvezel het won, is dat nu verleden tijd. Een straalverbinding wordt altijd redundant uitgevoerd, waarbij de back-up verbinding zo is ingericht dat deze het automatisch overneemt bij verstoringen.

Beheer en SLA’s

Samen met TWS Duitsland en een aantal geselecteerde partners voert TWS het volledige beheer van alle verbindingen uit. Monitoring van de verbindingen gebeurt 24/7 in het NOC (Network Operations Centre) in Twello. Hier zijn alle verbindingen op diverse schermen inzichtelijk. Daarnaast beschikt TWS ook over de mogelijkheid om waar dan ook ter wereld op hun pc’s noodzakelijke controles uit te voeren. Ten alle tijden zijn er vakmensen beschikbaar die adequaat reageren om eventuele storingen razendsnel te verhelpen. Het zo kort mogelijk houden van de reistijd naar een mast is één van de redenen waarom TWS samenwerkt met partners. Zo heeft TWS een groot netwerk samengesteld om op alle mogelijke scenario’s effectief te reageren. Een on-call engineer staat 24/7 voor u paraat om problemen te verhelpen, waarmee TWS snelle en adequate service kan bieden. De datanetwerken van TWS worden afgestemd op de behoefte van de organisatie. Daarbij kunnen de SLA’s van TWS op elk gewenst niveau worden afgesloten. Dit is onder andere mogelijk in de vorm van een abonnement of met een flex-uren systeem.

Kostenefficiënt

TWS beheerst alle aspecten voor de aanleg van betrouwbare straalverbindingen. Hierdoor is TWS een organisatie waar projecten zeer kostenefficiënt ingericht kunnen worden. Straalverbindingen maken veelal gebruik van bestaande locaties voor de antennes en graafwerk is niet of minimaal noodzakelijk. Dit maakt deze manier van connectiviteit een zeer kostenefficiënte optie.

Maatwerk

Een straalverbinding is altijd maatwerk, daarom zal er een site survey worden uitgevoerd om te kijken wat de mogelijkheden zijn. De adviseurs van TWS komen vervolgens met een helder advies over de technische en functionele mogelijkheden. De berekeningen van de snelheid van een verbinding worden tot in de duizendste van seconde nauwkeurig vastgesteld en TWS committeert zich voor 100% aan deze berekening. Na akkoord op de projectbegroting en planning gaat het proces van vergunningaanvragen van start, elk land heeft zijn eigen instanties hiervoor, gelukkig allen welbekend bij TWS die hierdoor goed zijn weg kan vinden in het woud van noodzakelijke vergunningsaanvragen.

Aanleg gebeurt door echte helden

De TWS-monteurs tonen bij installatie een grote hoeveelheid doorzettingsvermogen en lef. Zeker bij lange verbindingen moeten er soms meer dan 30 locaties schotels in zendmasten of op hoge gebouwen gemonteerd worden. Schotels kunnen een diameter van meer dan 3 meter hebben. Zij zorgen ervoor dat alle projecten altijd binnen de deadline en conform specificaties opgeleverd kunnen worden. Hierbij helpt het dat engineers van TWS veel ervaring hebben in hun uitdagende werkzaamheden. Ondertussen hebben deze mannen al heel veel bergen en gebouwen beklommen en qua fraaiheid van al deze locaties zijn ze unaniem, de locatie Hornisgrinde in het Zwarte Woud. “Geweldig uitzicht en adembenemende natuur”. Misschien niet helemaal toevallig staat hier ook de langste verbinding tussen twee antennes, een verbinding over 103 km!

Globaal ingeschat komen de TWS-monteurs gauw aan 5.500 km straalverbindingen die ze hebben aangelegd en beheerd worden door TWS. Met pijn in hun benen denken ze terug aan een mast van 300 meter hoogte waar ze in moesten klimmen om de antennes te bevestigen.

Innovaties van TWS

Naast een snelle straalverbinding zijn er door TWS nog een aantal technische innovaties uitgevoerd zodat de hoeveelheid data nog verder gecomprimeerd wordt. Het gaat dan misschien om picoseconde, maar dit zijn wel zeer waardevolle picoseconden! Het draait allemaal om latency en hoe je deze zo beperkt mogelijk kan houden. Om voorop te lopen in deze wedloop speelt de kennis en ervaring van TWS een belangrijke rol.

Projecten die bij ontwerp, aanleg en onderhoud vragen om een organisatie die alles in de hand heeft. TWS is dé organisatie die hier volledig op ingericht is. Uit veel succesvol uitgevoerde projecten is dit gebleken en graag gaat TWS ook voor uw projecten TWS de uitdaging aan!