In het kort

Een goede website is het visitekaartje van een bedrijf en dat is vaak de eerste indruk die een klant krijgt. Klopt de eerste indruk en kan waargemaakt wat er beloofd wordt? Dan zijn zaken soms snel gedaan. Zo was Raymond Kitsz van PGB Pensioendiensten op zoek naar een oplossing om een tijdelijke tweede locatie te koppelen aan het bestaande netwerk.

TWS heeft een passende oplossing en maakt met hun website de juiste indruk, professioneel en compleet. Een belletje naar Alfred van der Weide, accountmanager bij TWS, zette dit project snel in gang. 3 januari de site survey, 4 januari het voorstel van TWS en 5 januari een akkoord. Zo snel kan het gaan, ook de bouw kon snel gerealiseerd worden, maar PGB Pensioendiensten had de sleutel nog niet. Plaatsing van deze verbinding zal in week 5 plaatsvinden.

Straalverbindingen kunnen een afstand overbruggen van 30 kilometer, deze keer is 45 meter voldoende. Dit is qua afstand waarschijnlijk de kortste verbinding die ooit door TWS aangelegd is. Is een straalverbinding dan de beste oplossing? Ja, in dit geval wel, vanwege de relatief korte duur van deze verbinding (9 maanden) is een straalverbinding de meest kostenefficiënte oplossing.

In het kort

Een extra locatie

PGB Pensioendiensten heeft ruimtegebrek op haar kantoor. Zo’n 20 werkplekken extra moesten op korte termijn gerealiseerd worden. En op alle nieuwe werkplekken moet het mogelijk zijn om op het bestaande netwerk te kunnen inloggen. In dit geval zal er dus geen internet over deze straalverbinding gaan, maar een draadloze netwerkkoppeling. Met deze draadloze netwerkkoppeling kunnen alle werkplekken beschikken over alle functionaliteiten die er op de hoofdlocatie ook zijn

Een straalverbinding altijd dé oplossing?

Deze straalverbinding zal van dak naar dak gaan. Door op beide locaties een voetplaat met een korte mast met antenne te plaatsen kan een verbinding tot stand worden gebracht. De netwerkkabels zullen vanuit de antennes door het dak de locaties in gaan. Eenmaal binnen is er nog wel de nodige meters netwerkkabel en montagewerk nodig om te komen bij de serverruimte en patchkasten. Ook dit zijn werkzaamheden die TWS voor zijn rekening neemt. Projecten van A tot Z verzorgen, daar ligt de kracht van TWS!