In hogere sferen

Pantarijn is een openbare scholengemeenschap met vestigingen in Wageningen, Rhenen en Kesteren. Een dynamische school, die midden in de maatschappij staat. Een school waar iedereen welkom is, waar respect voor de ander en andersdenkenden voorop staat en waar oog is voor de ontwikkeling van talent.

Op de drie locaties van Pantarijn volgen meer dan 2.000 leerlingen hun onderwijs. En om ontwikkelingen van de leerlingen goed te kunnen faciliteren is een betrouwbare internetverbinding natuurlijk van groot belang.
De primaire internetverbindingen op de locaties van Pantrijn loopt via glasvezel, maar vanwege het grote belang om altijd over internet te kunnen beschikken verzorgt TWS al langere tijd, als redundant, een straalverbinding.

De huidige straalverbinding zat aan zijn max en meer bandbreedte was gewenst. Om de nieuwe straalverbinding (500 mb) aan te leggen mochten de engineers weer de bijzondere locatie gebruiken waar ook de “oude” straalverbinding gemonteerd is.

Met dank aan de gemeente Rhenen want de antenne mag op een schitterende locatie geplaatst worden. De historische toren van de Cunerakerk is de locatie die door TWS gebruikt kan worden voor het plaatsen van de antenne . Om het aanzicht van deze monumentale toren niet te verstoren is de schotel in een onopvallende RAL kleur gespoten.

In hogere sferen

Vanaf de Cuneratoren worden de scholen in Wageningen, Rhenen en Kesteren aangestraald en zodra er op één van deze locaties, door bijvoorbeeld graafwerkzaamheden, de glasvezelverbinding er uit gaat neemt de straalverbinding het automatisch over. Zo is er altijd én op alle locaties voldoende bandbreedte beschikbaar!

Maar wat nu als de toren gerenoveerd moet worden en deze voor een aantal jaren in de steigers gaat? Geen probleem, een antenne kan ook prima zijn werk doen als deze gemonteerd is in een steiger. Straalverbindingen zijn altijd zeer flexibel in te zetten zodat klanten die er gebruik van maken nooit de stress hebben wanneer er grond of andere werkzaamheden in hun omgeving plaatsvinden.

Heeft ook uw organisatie meer zekerheid nodig neem dan contact op met een accountmanager van TWS, 088- 570 24 00