Krachtig (regionaal) netwerk

In een goede samenwerking waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van elkaars expertises zijn complexere uitdagingen beter en kostenefficiënt te realiseren. Helemaal passend in de tijd is het wanneer dit lukt met partners uit een regionaal netwerk. Samen de uitdaging aangaan om te komen tot een snel en betrouwbaar netwerk voor een prachtig bedrijf, ook weer binnen de regio.

Dit kwam tot uitvoer in een project waar Indito uit Deventer en TWS uit Twello hun krachten bundelen voor een netwerkproject bij Krehalon. Samen kwamen Indito en TWS met een oplossing om voor Krehalon een geheel nieuw datanetwerk aan te leggen. Een omvangrijk project met als extra uitdaging om dit aan te leggen zonder dat er productie- of tijdverlies zou optreden. Gezien de complexiteit van het bestaande netwerk een mooie, maar ook een uitdagende opdracht. Alle vakkennis en creativiteit van zowel Indito als TWS om tot een slimme oplossing te komen, kwam eraan te pas; met succes!

Indito is de Microsoft Online kenner in de regio en zorgt voor optimale en schaalbare ICT-omgevingen die perfect passen bij de bedrijfsprocessen van klanten. De focus ligt daarbij op de beschikbaarheid, flexibiliteit en innovatie zodat klanten vandaag werken met optimale oplossingen en effectief en efficiënt door kunnen schakelen naar innovaties wanneer zij dat wensen.

Voeg deze kennis samen met de kennis van infra werkzaamheden die er bij TWS is en samen kom je dan tot een oplossing die goed doordacht, ontwikkeld en aangelegd is.

Krehalon is een dochterbedrijf van Kureha Corporation, een groot Japans concern, en is gespecialiseerd in verpakkingen voor de voedingsindustrie. Voeding moet, als bederfelijk waar, zo verpakt worden dat houdbaarheid en hygiëne gegarandeerd kan worden. Al ruim 45 jaar zorgt Krehalon Deventer er op innovatieve wijze voor dat producten in hun verpakking meer opvallen en langer houdbaar zijn.

Krachtig (regionaal) netwerk

Houdbaarheid koppel je makkelijk aan etenswaar, maar ook een netwerk heeft een houdbaarheidsdatum. Met tussentijdse oplossingen is deze over het algemeen wel op te rekken, maar ergens houdt dat op. Gaandeweg loop je steeds meer het risico dat delen van een netwerk storingen vertonen en er belangrijke machines of een gehele lijn stil komt te vallen. Om dat moment vóór te blijven werd het tijd om grondig na te denken over de wensen en de mogelijkheden en te bepalen wie de werkzaamheden het best kan uitvoeren.

Een extra voordeel is ook dat je een project gemakkelijker gefaseerd kan uitrollen, zeker bij grotere investeringen kan dit wenselijk zijn.

Indito en TWS zijn twee jaar geleden begonnen met wifi-metingen en zo werd er uitstekend in kaart gebracht wat er exact nodig was om het gehele pand dekkend te krijgen met één goed wifi-netwerk.

Bij Krehalon zijn er veel processen die aangestuurd worden door een wifi-verbinding. Zo zijn meerdere computers die in de productie de machines aansturen aangesloten op het wifi-netwerk. Maar ook het geautomatiseerde magazijn maakt volledig gebruik van wifi. Belangrijk dus dat er overal ontvangst is en er een back-up is voor eventuele uitval van een AP (Access Point).  Uit deze inventarisatie bleek ook dat het bestaande bekabelde netwerk aan vervanging toe was. De vervanging van het datanetwerk is als eerste aangepakt. Aansluitend is de bekabeling aangelegd voor de WLAN.

In totaal zijn hiervoor zo’n 90 AP’s gemonteerd. Hiervoor is in totaal vijf kilometer UTP-kabel gebruikt. Om ervoor te zorgen dat het beheer centraal uitgevoerd kan worden zijn ook de noodzakelijke controllers geplaatst. Dit was deel één van het project, alle hardware werd bepaald en geleverd door Indito, TWS heeft ervoor gezorgd dat alle bekabeling goed ingemeten en aangelegd werd.

Tegelijkertijd met het aanleggen van de nieuwe databekabeling is ook het aantal patchkasten teruggebracht en werd de MER (Main Equipment Room) verplaatst. Het aantal van elf patchkasten kon worden teruggebracht tot vijf. Deze vijf zijn, voor de noodzakelijke bandbreedte, met een glasvezelring onderling verbonden.

De MER is verplaatst naar de eerste verdieping waar door Krehalon zelf een keurig gekoelde ruimte was aangelegd. Verder was het een project van heel veel infra werkzaamheden, dit heeft geruime tijd in beslag genomen. Maar nadat alle switches, routers, noodstroominstallaties (UPSen), 430 data aansluitingen en 22 kilometer datakabel keurig was aangelegd kwam natuurlijk het spannendste moment. Niet dat er vooraf niet heel veel test- en controlewerk was uitgevoerd maar het moment dat alles omgezet wordt blijft toch wel een spannend moment. Het uitgangspunt was nergens productieverlies dus een klus voor het weekend! De vakmensen van Indito hadden het perfect onder controle en op maandagmorgen startte alles bij Krehalon keurig op.

Ondertussen draait in productie en op de kantoren van Krehalon al geruime tijd én probleemloos het nieuwe netwerk.

Een mooi resultaat door synergie op regionaal niveau!