Netwerkuitbreiding bij Johma in Losser

13 miljoen kilo extra broodsalades gaan van de band afrollen bij Johma. Signature Foods, het moederbedrijf van Johma, heeft het merk en de productielijnen van de Duitse salademaker Homann overgenomen. De 13 miljoen kilo broodsalade die voorheen in Dissen werd geproduceerd, komt nu uit de fabriek in Losser.
Netwerkuitbreiding bij Johma in Losser

De productie van Johma wordt met deze uitbreiding met bijna de helft opgeschroefd. Signature Foods groeit daarmee sterk als organisatie. Dat betekent vanzelfsprekend ook dat er meer capaciteit nodig is. Wat zich onder andere door vertaald in een uitbreiding van het pand en extra productielijnen.

Net als in de bestaande productiehal van Johma heeft TWS ook in de nieuwbouw netwerkaansluitingen gerealiseerd voor productielijnen en werkplekken. De 58 extra aansluitingen zijn aangesloten op bestaande patchkasten, waarmee de nieuwbouw nu ook onderdeel is van het bestaande netwerk.

Het strakke schema van Johma om na oplevering van het pand direct aan de slag te kunnen met de productie vraagt aardig wat flexibiliteit van TWS. Bij het gereed maken van een nieuwbouwlocatie, zijn namelijk altijd veel disciplines tegelijk aan het werk. Daarin blijft TWS altijd schakelen en op zoek naar oplossingen om gestelde deadlines te halen. Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond en rollen de eerste broodsalades van de band. Op naar de 13 miljoen kilo!