Orkaan bestendige masten

TWS caribbean is al jaren actief in het Caribisch gebied. Met lokale werknemers wordt er hard gewerkt aan de 4G verbindingen op de eilanden Aruba, Bonaire Curaçao, Sint Maarten, en Trinidad & Tobago. Naast onderhoud aan eigen masten verzorgt TWS caribbean ook het onderhoud en het updaten van masten van derden. Het klimaat in de Caribbean vergt veel van de masten en de daarop gemonteerde instrumenten. De harde wind in combinatie met de vele zonuren en de zoute zeelucht zijn een ware aanslag op het materiaal.

Plaatsing mast op Curaçao

Een nieuwe mast plaatsen is een klus van formaat. Voor een mast daadwerkelijk geplaatst wordt is er een heel traject aan vooraf gegaan;

  • Site survey van geschikte locaties;
  • Aankoop of pacht van de bouwgrond;
  • Het geschikt maken en beveiligen van het perceel;
  • Berekeningen maken van alle wensen en eisen voor het vergunningstraject.

Wanneer het voortraject is afgerond kan de mast gebouwd worden, in dit specifieke geval is dat in Nederland gedaan. Deze derde mast op Curaçao is een 30 meter vakwerkmast die opgebouwd is uit 4 delen. Vanwege de klimatologische omstandigheden is deze mast in tegenstelling tot de meeste masten van massief, gegalvaniseerd metaal gemaakt. De masten zijn i.v.m. het vliegverkeer in rood en wit gespoten. Naast de mast worden ook de stortmallen in Nederland gemaakt.

Een solide basis

Wanneer het perceel klaar voor bouw is en voorzien van een veiligheidshek wordt de fundering uitgegraven, afhankelijk van de mast en de omstandigheden wordt het volume van de fundering bepaalt, maar zal altijd uit tientallen kubieke meters beton bestaan. De stortmal met alle bevestigingspunten wordt meegegoten en zo kan de mast makkelijk en zeer solide verankerd worden. Door op deze wijze te werken zijn al onze masten langdurig bestand tegen de elementen en daarmee een stabiele basis zijn voor alle providers die er gebruik van maken.

 

Klaar voor de toekomst

Het plaatsen van deze mast is een onderdeel van een groter traject waarin TWS caribbean samen met de lokale werknemers hard werkt aan de verbetering van het 4G netwerk in het gehele Caribisch gebied. Een verbeterplan waarin betrouwbaarheid en kwaliteit van de verbindingen zo verankerd zijn dat een goed 4G netwerk voor de gehele Caribbean gerealiseerd kan worden.