Storm over Nederland

Het jaar is net begonnen maar de derde officiële storm is al over Nederland geraasd. Zeker de storm op 24 januari ging zwaar over Nederland, code geel, oranje en zelfs rood! Ook voor straalverbindingen heeft dit consequenties, de onrustige atmosfeer en de harde wind kan zorgen voor verstoring in de verbindingen.

Voor de mensen die bij TWS het NOC bemannen zijn dit altijd spannende dagen. Het weer wordt hier altijd gemonitord en bij melding van storm op komst worden alle zeilen preventief al bijgezet. Extra mensen op het NOC om de status van verbindingen te monitoren. Waar nodig worden klanten op de hoogte gebracht als verbindingen minder gaan presteren.
Ook zijn er voldoende mensen standby om eventuele schade zo spoedig mogelijk te kunnen repareren.

Storm over Nederland

Beperkte impact op de verbindingen

Bij TWS zal men bij de aanleg van straalverbindingen ook altijd rekening houden met grillige weersomstandigheden en daarom standaard toch een stap extra zetten om kwaliteit te waarborgen.Daarnaast is al het materiaal wat door TWS wordt ingezet van gerenommeerde leveranciers en van hoge kwaliteit. Hierdoor viel, ondanks het zware noodweer die over Nederland ging, de schade mee en was men op het TWS NOC weer zeer tevreden over de beperkte impact die het had op de verbindingen.

Er werden zeker wel dipjes in snelheid waargenomen en bij een aantal verbindingen kwam het tot een threshold (alarm voor een grenswaarde).
Op één verbinding na ging er geen verbinding down. Bij een klein aantal verbindingen was het wel nodig om de antenne weer voor 100% bij te richten.
Omdat de verbindingen niet down gingen waren een aantal klanten verbaasd dat TWS hiervoor contact opnam en om te melden dat er een monteur langs zou komen, zelf hadden ze eigenlijk nog geen hinder ondervonden.

 

Een goed werkende straalverbinding

Bij één klant wel een serieus probleem, hier kwam de dakbedekking los van het dak en klapte om. Hiermee ging ook de mast met antenne om en knapte de netwerkkabel. Een TWS monteur is gelijk naar de betreffende locatie gereden. Zodra het veilig was om het dak weer te betreden is er een noodreparatie uitgevoerd. Topdrukte voor de dakdekkers maar zodra het reparatiewerk is uitgevoerd zal TWS de verbinding weer helemaal in goede staat brengen, in de tussentijd heeft de klant wel gewoon een goed werkende straalverbinding.

Op het weer is geen invloed uit te oefenen maar je goed voorbereiden op mogelijke calamiteiten kan gelukkig wel. TWS zal er altijd voor zorgen goed voorbereid te zijn.