Straalverbinding voor riviercruiseschepen in Arnhem (Malburgerhaven)

In opdracht van Batavier Software Support (BSS) uit Duiven, realiseert TWS sinds 2016 in diverse Europese rivierhavens straalverbindingen voor betrouwbaar en snel internet. BSS is beheerder van datanetwerken op riviercruiseschepen voor o.a. de Amerikaanse rederij Amawaterways.

Inmiddels kunnen de bij BSS ondergebrachte riviercruiseschepen gebruikmaken van een goede en snelle internetverbinding als zij aanmeren in de havens van Bratislava, Wenen en Passau. Hier kan nu ook de haven van Arnhem aan toegevoegd worden.

In de Malburgerhaven in Arnhem liggen riviercruiseschepen van diverse rederijen gedurende drie maanden in winterstalling om voor de start van het toeristisch seizoen o.a. eventuele schade te herstellen, voorraden aan te vullen en (software)updates voor de verschillende systemen te verrichten. Met name voor het laatstgenoemde is een goede internetverbinding onmisbaar.

In de Arnhemse haven was echter nog geen internetverbinding aanwezig. TWS maakt daarom gebruik van het Data Centre Arnhem op het industrieterrein De Kleefse Waard.

Van daaruit is een straalverbinding gerealiseerd naar een steunpunt bij scheepsreparatiebedrijf Misti. Zo kunnen de riviercruiseschepen van o.a. Amawaterways vanaf deze scheepswerf worden verbonden met het internet. Het scheepsreparatiebedrijf zelf kan hier mooi op meeliften en beschikt nu ook over een uitstekende en betrouwbare internetverbinding.

Op dit moment werken wij verder aan internetverbindingen voor riviercruiseschepen in de Duitse rivierhavens Koblenz, Neurenberg en Würzburg. Komende periode breidt TWS haar werkzaamheden verder uit naar de Franse rivierhavens Parijs, Lyon, Rouen, Arles en Bordeaux.

Ben je benieuwd wat TWS nog meer voor BSS doet?

Lees dan het volgende artikel https://www.twsnetworks.com/wlan-verbinding-amerikaanse-rederij/

Straalverbinding voor riviercruiseschepen in Arnhem (Malburgerhaven)

Foto: cruiseschepen voor onderhoud in winterstalling