STRAALVERBINDING VOOR SNEL INTERNET IN BUITENGEBIED VOORST

Het is gelukt! De bewoners in het buitengebied van Voorst krijgen eindelijk snel internet. Begin dit jaar is een campagne gestart door het burgerinitiatief IBV om zoveel mogelijk huishoudens in het buitengebied Voorst te mobiliseren voor snel internet. De campagne van IBV is geslaagd: er waren voldoende aanmeldingen. Onlangs hebben wij een antenne geïnstalleerd die bewoners uit het buitengebied in Voorst voorziet van een snelle internetverbinding. Begin juni heeft het grootste deel van de deelnemende huishoudens toegang tot snel internet.
Straalverbinding voor snel internet in buitengebied Voorst

Straalverbinding het alternatief voor glasvezel
Een straalverbinding maakt internet mogelijk op plekken waar geen glasvezel ligt en graven heel kostbaar is. We hebben een antenne geplaatst op het dak van Bosgoed Diervoeders in Wilp-Achterhoek. Vanuit deze antenne worden de deelnemende huishoudens met een straalverbinding voorzien van internet.

TWS helpt buren
Wij houden ons dagelijks bezig met zakelijke data- en informatieverbindingen in binnen- en buitenland, maar maken graag een uitstapje naar het buitengebied in eigen regio. Van der Weide (TWS Groep): “Het aanleggen van glasvezel in het buitengebied is heel kostbaar en voor veel andere bedrijven is het financieel niet interessant. Door de straalverbinding die wij bij Bosgoed hebben geïnstalleerd, bieden wij de bewoners in het buitengebied van Voorst toegang tot snel internet. Wij vinden het leuk dat wij op deze manier ‘onze buren’ kunnen helpen.” Overigens gaat internetleverancier Stiveca de verbinding beheren. Zij zorgen ook voor de aansluiting bij mensen thuis (WiFi). Waar nodig helpen wij bij het installeren, zodat in juni alle aangemelde huishoudens daadwerkelijk gebruik kunnen maken van snel internet.

Interesse uit andere gebieden
Bewoners van buitengebieden uit de omgeving volgen de ontwikkelingen in Voorst nauwgezet. Ook bewoners van o.a. Welsum en Empe kampen met slecht toegang tot internet en hebben interesse getoond in internet via een straalverbinding. Op dit moment onderzoeken wij samen met Stiveca hoe wij deze gebieden ook van snel en betrouwbaar internet kunnen voorzien.

Ook snel internet?
Heeft u belangstelling voor snel internet? U kunt zich nog steeds aanmelden. Bezoek daarvoor de website: www.stiveca.nl/voorst.