Te land, ter zee en door de lucht

Ferus Smit is een familiebedrijf waar al meer dan 100 jaar geweldige schepen gebouwd worden. Een scheepsbouwer uniek in de wereld vanwege hun gedrevenheid om altijd te verbeteren! Om deze reden wordt zowel het ontwerp als engineering als de volledige bouw van hun schepen voor 100% in eigen huis gerealiseerd.

Jaarlijks worden er 6 tot 8 schepen gebouwd en dat lukt Ferus Smit omdat er zo’n 200 vakmensen werken. Vakmensen die met passie hard en efficiënt werken. Van toeleveranciers wordt dit dan ook verwacht en wanneer dit, om welke reden dan ook, niet lukt zijn ze bij Ferus Smit gewend snel te schakelen.

Op de werf in Westerbroek waren twee, nieuw overgenomen, locaties nog niet voorzien van internetverbindingen die aan de eisen voldeden. Een glasvezelverbinding zou in principe prima kunnen, zo lastig te bereiken waren de nieuwe locaties niet. Maar in de praktijk zit er nog wel eens een verschil tussen ‘kunnen’ en ‘tijdig realiseren’. Vanuit Ferus Smit wordt er dan ook verder geen tijd meer aan verspild, tijd om te bellen naar een organisatie waar persoonlijk contact hoog in het vaandel staat.

Er was eerder door TWS een straalverbinding voor Ferus Smit aangelegd dus de lijn was kort. Bij TWS hebben alle klanten hun eigen contactpersonen en die behandelen alle vragen zelf. Met dit persoonlijke contact en een organisatie als TWS beland je veel minder snel in tijdrovende regeltjes of procedures, dat was precies waarom Ferus Smit weer contact zocht met TWS.

Te land, ter zee en door de lucht

Aan TWS de vraag of een straalverbinding op korte termijn gerealiseerd kon worden. Een typisch project waar het niet zo zeer gaat om technische hoogstandjes, maar wat veel meer neerkomt op gewoon doén. En in gewoon doén is men bij TWS gewoon heel goed.

Vanaf de hoofdlocatie op een bestaande straalverbinding was het relatief eenvoudig om ook de nieuwe delen aan te stralen. Na het telefoontje was het project binnen een paar dagen afgerond en de 60 Ghz verbinding in de lucht. Zo zijn de twee nieuwe locaties weer goed ontsloten en kan Ferus Smit zonder oponthoud door met mooie schepen bouwen.