VERHUIZING STRAALVERBINDING GEMEENTE HEERDE

De gemeente Heerde is al jaren een tevreden gebruiker van een breedbandig internet vanuit een centrale locatie in Zwolle. Vanaf deze locatie wordt het internet naar de gemeentehuizen van Heerde, Hattem en Oldebroek getransporteerd door middel van straalverbindingen met een zeer hoge beschikbaarheid en stabiliteit. Tevens worden de netwerken van de 3 gemeentehuizen gekoppeld via dezelfde straalverbindingen.

In Heerde is door middel van een straalverbinding te koppelen aan een zendlocatie in Zwolle, destijds gebruik gemaakt van een mast met een hoogte van 30 meter. Deze mast stond naast het gemeentehuis, achter de monumentale villa in het centrum van Heerde.

Relocating the microwave transmission connection for the municipality of Heerde

Verhuizing

Met de verhuizing van het gemeentehuis naar een nieuwe locatie aan de Eperweg, ook het oude gemeentehuis afgebroken. Ook de mast voor de straalverbinding naar Zwolle moest daarmee ook verdwijnen.

Hiermee verdween ook de verbinding met Zwolle en TWS kreeg de opdracht om te zoeken naar een oplossing. Daarnaast werd ook gevraagd om de nieuwe locatie van de gemeentewerken Heerde te ontsluiten door middel van een straalverbinding. De oplossing werd gevonden door gebruik te maken van een bestaande mast op het industrieterrein van Heerde.

Transformatie

De afgelopen weken is stapsgewijs de transformatie van het netwerk gerealiseerd. De verbinding van Zwolle naar de oude mast is verplaatst naar de nieuwe mast op het industrieterrein. Tevens zijn vanaf deze mast straalverbindingen aangelegd naar het nieuwe gemeentehuis, de gemeentewerken maar ook een verbinding naar de villa, tevens een locatie van de gemeente, zonder afbreuk te doen aan de mooie contouren van dit historische pand.

Inmiddels is het project afgesloten en opgeleverd. De mast in het plantsoen is verwijderd. Niets herinnert meer aan de situatie dat hier een mast gestaan heeft. Het hele project is naar volle tevredenheid van de gemeente Heerde uitgevoerd.