Welkom op ons netwerk!

Het is heel prettig wanneer alle medewerkers makkelijk het netwerk op kunnen, sterker nog dit is natuurlijk gewoon noodzakelijk. En het is ook praktisch dat gasten eenvoudig gebruik kunnen maken van het netwerk. Maar hoe hou je dit allemaal veilig? Hoe zorg je ervoor dat er geen ongenode gasten op je netwerk actief zijn? Op welke wijze zorg je ervoor dat iedereen die inlogt dit ook vanaf een veilig device doet? Een goede systeembeheerder kan dit prima verzorgen, maar dit zal wel de nodige tijd, inzichten en energie vragen.

Met een, door TWS geïmplementeerd, Network Access Control systeem zal er veel werk uit handen genomen worden en daarnaast ook zorgen voor een veilig(er) netwerk! Een Network Access Control systeem is altijd op maat gemaakt. Parameters worden zo ingevuld dat alle wensen en eisen erin verwerkt zitten. Zo krijgen medewerkers/gasten, maar ook de verschillende apparaten waarmee ze inloggen, hun eigen waarden en daarmee toegang tot bepaalde lagen van het systeem. Zo kan je dus ingeven dat wanneer er ingelogd wordt met of door een, minder beveiligd, smart device de toegang beperkt is.

Welkom op ons netwerk!

En zo kan ook inloggen met een smartphone een ander level van toegang op het netwerk hebben, dit is vooraf en naar wens in te stellen. Het systeem is ook zo intelligent dat het automatisch detecteert of bijvoorbeeld een laptop waarmee ingelogd wordt qua beveiliging wel up-to-date is qua (virus)beveiliging. Hiermee kan men dus onderscheid maken tussen apparaten van werknemers zelf of de door de werkgever beheerde apparaten (BYOD).

Op elk moment en vanaf elke locatie is er zo een uitstekende toegangscontrole op medewerkers, gasten of leveranciers.
Voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, zorginstellingen en scholen is het zo mogelijk om grote stromen van personen of slimme apparaten op het netwerk te hebben zonder dat de veiligheid in gevaar komt én zonder dat er veel menselijk handelen nodig is.

Wilt u uw bedrijf of organisatie ook toegang geven tot een Network Access Control?
Neem dan contact op met een accountmanager van TWS via 088- 570 24 00

De draad kwijt zijn?

Het leven van een patchkast start over het algemeen netjes en geordend. Na verloop van tijd zien wij hier nog wel eens wat verandering in komen. We zijn allemaal druk en ‘even snel een nieuwe data kabel erbij prikken’ is zo gedaan. En na de één volgt de ander, maar gelukkig weet een collega nog wel precies wat er bij gekomen is.

Het lijkt geen probleem om de patchkast nog een keer wat verder uit te breiden. Tot het moment dat de deur echt niet meer goed dicht wil en de collega die alles wist, vertrokken is. Een kleine storing wordt zo toch een groot probleem. Daarnaast is brandgevaar een niet te onderschatten optie.

De engineers van TWS zien regelmatig een patchkast die veel weg heeft van een bord spaghetti. Geen probleem! Na inventarisatie en een aantal metingen kunnen alle racks opnieuw bekabeld worden.

Naast het feit dat het er weer geordend uitziet en er veel minder ruimte nodig is, is het veiliger en verkleint u de kans op complexe storingen.

Zien de patchkasten er bij u uit zoals de linker foto? En heeft de rechter foto toch uw voorkeur? Dan gaan de TWS-engineers graag bij u aan de slag.

Structuur en overzicht: klaar voor de toekomst dankzij het vakwerk van TWS!

Wilt u weten wat TWS voor u kan betekenen? Neem dan contact op met een accountmanager van TWS via 088- 570 24 00