WLAN-VERBINDING VOOR AMERIKAANSE REDERIJ

In maart 2016 kreeg TWS de opdracht om voor een Amerikaanse rederij WLAN-verbindingen te realiseren. Het doel van deze WLAN- verbinding is om een breedbandig internet te realiseren voor de schepen zodra ze deze steden aandoen. Want als de schepen aan de kade liggen in Linz (Oostenrijk) en Bratislava (Slovakije) dan verwachten de passagiers internet.

Tijdens het varen lukt het heel goed om te voldoen aan de toenemende vraag naar bandbreedte door een bundeling van 4G connecties. Echter in de steden, waar de mobiele netwerken gedeeld worden met de (over)bevolking lukt dit tijdens piektijden niet.

En nu is het mogelijk dat de gasten ook tijdens de piektijden, als ze terug zijn op het schip, massaal gebruik te maken van data. Ze kunnen alle foto’s en filmpjes versturen en verdelen van hun zojuist gemaakte citytrip.

WLAN-verbinding voor Amerikaanse rederij

Vervolgproject

Door het succes in Linz en Bratislava waar de WLAN-verbinding naar volle tevredenheid is geïnstalleerd, heeft TWS een vervolgopdracht gekregen om voor nog 10 steden in Duitsland en 1 in Oostenrijk dezelfde oplossing te realiseren. En inmiddels is de eerste stad in deze serie opgeleverd.

Bij het aanmeren In Wenen (Oostenrijk) schakelt de internetverbinding naadloos over van het 4G-netwerk naar de WLAN-verbinding. Achter deze WLAN-verbinding zit een breedbandige internetkoppeling via een lokale Internet Service Provider.

De installatie is onder zonnige omstandigheden aan de kade van de Donau in hartje Wenen uitgevoerd. Met behulp van een hoogwerker zijn de antennes gemonteerd in masten welke vlak aan de kade staan opgesteld.

TWS heeft met de lokale instanties een afspraak kunnen maken om deze masten te mogen gebruiken voor deze specifieke doeleinden. Toen de laatste aansluiting werd gekoppeld in de centrale ruimte en de gehele installatie operationeel werd, kwam er al automatisch verbinding tot stand met een cruiseschip aan de kade. Een zeer mooie prestatie van de monteurs van TWS.