Zorg in goede handen

Stichting Land van Horne is een grote en vooruitstrevende zorgorganisatie in het zuiden van Nederland. Goed zorgen voor mensen die kwetsbaar zijn en zorg nodig hebben is de belangrijke maatschappelijke taak waar zij zich verantwoordelijk voor voelen.

Goede zorg vraagt ook om locaties die geschikt zijn om deze zorg te verlenen. De oudbouw van het zorgcentrum St. Martinus in Weert was toe aan vernieuwing en moest worden herbouwd. Twee moderne vleugels van het zorgcentrum werden ingebed in een nieuw complex, genaamd Zorgplein Land van Horne.  In dit nieuwe complex biedt Land van Horne wonen met zorg, behandeling en revalidatie aan cliënten. Vanaf eind 2017 is TWS betrokken in de bouwplannen en heeft in verband met de verantwoordelijkheid voor het beheer van de netwerkvoorzieningen advies uitgebracht en de aanpassingen gerealiseerd.

Uit het te slopen deel van het gebouw moest apparatuur worden verwijderd of verplaatst, in de delen van het centrum die in gebruik bleven moest de WLAN vooruitlopend op de behoefte worden uitgebreid en in de nieuwbouw moest een geheel nieuw netwerk en WLAN komen.

Het totale netwerk is niet alleen ingericht op data maar ook op Voice over WiFi. De telefonie kan dus nu over het netwerk, maar ook voorzieningen als de slagbomen, toegangssystemen en betaalsystemen maken gebruik van de netwerkvoorzieningen.

Zorg in goede handen

De oudbouw van zorgcentrum St. Martinus is tijdens de nieuwbouw gewoon open gebleven. Tijdens de bouwwerkzaamheden moest er dus altijd een netwerk beschikbaar zijn! Tijdens de werkzaamheden is er een tijdelijk MER (main equipment room) ingericht in de oudbouw. Na de afronding van de nieuwbouw is deze verplaatst naar de nieuwbouw en is deze tijdelijke MER een SER (satellite equipment room) geworden.

Ook in de zorg zijn data/internet verbindingen al lang onmisbaar en wordt hier voor diverse aspecten van de zorgverlening gebruik van gemaakt door het personeel. Voor de cliënten en bezoekers is een apart gastennetwerk beschikbaar. Om te zorgen dat dit netwerk overal goed toegankelijk is zijn er in het gehele zorgplein Land van Horne meer dan 300 AP’s (Access Points) aangelegd. Niet alleen inpandig, want speciale AP’s voor buiten zorgen ervoor dat ook in de buitenruimte het netwerk beschikbaar is.

Een project voor TWS waar de nodige uitdagingen in zaten, naast het Zorgplein Land van Horne zijn er nog diverse andere organisaties afhankelijk van het netwerk. Het vergt altijd de nodige extra aandacht om alle wensen en eisen goed en op het juiste moment te realiseren. Ondertussen zijn alle werkzaamheden naar tevredenheid afgerond en kan Land van Horne in het zorgplein door met hun mooie en belangrijke werk.