Op de ICT-afdeling van SCOL wordt alles op alles gezet om het leerproces van de leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Want zonder netwerk is lesgeven eigenlijk niet meer mogelijk. Denk maar aan een digibord en online lesmodules. TWS verzorgt onderhoud en beheer van het netwerk bij de 22 scholen van SCOL.

De samenwerking tussen SCOL en TWS gaat al een flink aantal jaren terug. Voor TWS zijn de SCOL-scholen “Vrienden van de show”. Op haar beurt is TWS “Kind aan huis” bij SCOL. Johan de Graaf, hoofd ICT bij SCOL vertelt over de samenwerking: “De samenwerking met TWS verloopt erg goed. Ze voeren niet alleen onderhoud en beheer werkzaamheden uit, ze zijn ook een echte sparringpartner. Dat is heel prettig. Als er iets is zijn de lijntjes heel kort. Er is altijd een engineer met de benodigde expertise in huis, om mee te denken. Omdat de samenwerking al een aantal jaren terug gaat weten ze ook precies hoe de boel hier in elkaar zit. We worden direct geholpen.”

In de monumentale panden van SCOL is het soms een behoorlijke uitdaging om kabels te trekken en patchkasten netjes weg te werken. Maar daar deinzen de engineers van TWS niet voor terug. Menig patchkast is op een zolder weggewerkt en met innovatieve ICT oplossingen voor de school lukt het om ook een mediatheek op nette wijze van een netwerkbekabeling te voorzien.

Naar de toekomst wordt ook gekeken. Omdat meer en meer aangesloten wordt op het netwerk is uitval geen optie. Vanuit het NOC in Twello worden alle verbindingen al 24/7 gemonitord. Daarnaast zijn plannen gemaakt voor het plaatsen van back up verbindingen om het netwerk altijd te kunnen laten doordraaien.

Ook een vraag voor TWS? Neem dan contact op met een accountmanager van TWS via 088 – 570 24 00