Van 1 access point naar verpleeghuis van de toekomst

Zodra Anouk Ramakers, senior teamleider, begint te vertellen over Land van Horne wordt onmiddellijk duidelijk dat de medewerkers van Land van Horne allemaal een groot zorghart hebben. Zij willen zorgen voor mensen en zich geen zorgen hoeven maken om het netwerk. “Twee jaar geleden had het zorgcentrum Marishof – een van de locaties van Land van Horne – slechts 1 access point. We liepen rond met telefoongordels en veel processen waren omslachtig. Daar wil je geen tijd aan kwijt zijn. Ons streven is dat er aandacht is voor onze cliënten en dat ze kunnen vertellen hoe fijn hun dag was.”

In de zorg spelen diverse grote digitale ontwikkelingen waardoor de zorg op veel fronten een stuk efficiënter wordt. Data en internetverbindingen zijn hierbij onmisbaar. “De zorg gaat 24/7 door, dus ook ons netwerk moet continue beschikbaar zijn”, vertelt Jolande Hendriks, manager ICT-Faciliteiten.

Digitale zorgrevolutie

De digitale zorgrevolutie is door COVID-19 in een extra versnelling geraakt. “Gelukkig zijn we daarvoor al samen met TWS begonnen aan een verbetering van ons netwerk. Daardoor konden we ook tijdens de lockdown goede zorg verlenen aan onze cliënten. Overleg met een arts op afstand of digitaal bezoek van familie aan onze cliënten was mogelijk”, vertelt Hendriks.

De overstap op 1 snelweg voor al het digitale verkeer, zoals laptops, telefonie, toegangssystemen, camera’s en het zorgoproepsysteem, was voor TWS een project met de nodige uitdaging. Ramakers vertelt hoe de werkzaamheden verliepen: “Dagelijks werden de geplande werkzaamheden met ons afgestemd. TWS hield heel goed rekening met ons en bovenal met de cliënten. Want ook tijdens het boren en trekken van kabels ging de zorgverlening aan onze cliënten door, dat was geen probleem voor TWS.”

Partnership

Hendriks vertelt op haar beurt over TWS: “We ervaren de samenwerking met TWS als een partnership. Dat is heel prettig. Ze zijn een professionele partij die altijd met ons meedenkt. TWS heeft kennis en kunde in de branche en blijft tegelijkertijd de ontwikkelingen op netwerkgebied volgen. Zo houden we het netwerk van Land van Horne up-to-date en klaar voor de toekomst.”

Ook een vraag voor TWS? Neem dan contact op met een accountmanager van TWS via 088 – 570 24 00