4 onmisbare onderdelen voor iedere (online) thuiswerkplek

Een werkplek op kantoor, fysieke vergaderingen en praten met collega’s. Voor de pandemie was dit een dagelijks stramien voor veel medewerkers, maar inmiddels is dit meer uitzondering dan regel. Hybride werken lijkt het nieuwe normaal.
4 onmisbare onderdelen voor iedere (online) thuiswerkplek

Met deze verschuiving komt een heel nieuw vraagstuk aan de orde, namelijk hoe realiseer je een goede thuiswerksituatie? Ik hoor je denken: bureau, stoel, computer… juist! Maar vergeet hierbij niet de online inrichting. Uit een recent onderzoek blijkt dat 90% van de werknemers gefrustreerd is door technologie op de werkplek. Heel belangrijk dus. Daarom vertellen we je in deze blog over 4 onmisbare (online) onderdelen voor iedere (thuis)werkplek.

1. Een stabiele vaste verbinding

Managed WAN staat voor managed Wide Area Network. Binnen de mogelijkheden van het WAN vallen koppelingen waarmee zowel medewerkers thuis als medewerkers die mobiel werken altijd toegang hebben tot jouw bedrijfsdata. Daarnaast is de oplossing zo te configureren dat hij exact aansluit bij jouw huidige en toekomstige behoefte. Managed WAN geeft jou de mogelijkheid op een verbinding van hoge kwaliteit, met een optimale bereikbaarheid, op basis van elke mogelijke infrastructuur.

 

2. Een veilige en beheersbare mobiele verbinding

Een apparaat dat verbinding zoekt met het internet maakt gebruikt van een APN (Access Point Name) als toegangspunt voor het netwerk. Door gebruik te maken van een Private APN meldt een apparaat zich aan op het eigen beveiligde bedrijfsnetwerk. Hierdoor vindt het dataverkeer niet meer plaats over het publieke kwetsbaardere netwerk. Daarnaast heb jij volledige controle over het dataverbruik, omdat het verkeer per apparaat inzichtelijk wordt gemaakt.

 

3. Een draadloos netwerk zonder haperingen of verstoring

Een belangrijke ontwikkeling binnen WiFi is de verschuiving van lokale oplossingen naar WiFi as a Service (WaaS). Dit is een maandelijkse dienst, een Cloud-oplossing. Met Wifi as a Service ben je tegen een minimale vergoeding per maand verzekerd van een professioneel en betrouwbaar zakelijk WiFi netwerk. Daarnaast wordt jouw netwerk draadloos centraal gemanaged. Dit heeft als voordeel dat het netwerk altijd gemonitord wordt, updates worden uitgevoerd en eventuele problemen snel worden verholpen, zonder dat er ruis ontstaat doordat er externe partijen bij betrokken zijn.

 

4. Online veiligheid

Cyberaanvallen worden steeds groter en de complexiteit neemt toe. Des te belangrijker wordt het investeren in een goede firewall zodat een datalek binnen jouw bedrijf voorkomen kan worden! Met een managed firewall wordt jouw datanetwerk op afstand beveiligd. Op deze manier kunnen datastromen continu gemonitord worden om onregelmatigheden te signaleren en waar nodig in te grijpen.

Met deze 4 punten zorg jij voor een betrouwbare, stabiele en veilige thuiswerkomgeving voor jouw werknemers. Nog geen idee hoe je dit precies moet toepassen? Bij TWS denken we graag met je mee om het zakelijke netwerk voor jou en je medewerkers zo optimaal mogelijk in te richten en uit handen te nemen, zodat jij je zonder zorgen kan richten op je core business.

Neem contact met ons op!