Private 5G APN (mobiel breedband)

5G is de nieuwe generatie van mobiele netwerken. 5G biedt extreem hoge snelheid, de mogelijkheid tot het versturen van meer data en hoge stabiliteit. Daardoor is 5G ook geschikt als tijdelijke verbinding of back-up verbinding. Toch zijn er een aantal dingen waarop gelet moet worden bij 5G, zoals de dekking van de mobiele netwerken in en om jouw locaties en het dataverbruik van de mobiele toepassingen.

De meeste stedelijke gebieden hebben een goede dekking, maar buiten deze gebieden is het signaal niet altijd optimaal. Door gebruik te maken van de landelijke twee providers, kunnen we bijna altijd dekking van een mobiel netwerk garanderen, zonder dat daar meerdere contracten voor nodig zijn.

Wat is een Private-APN?

Een apparaat dat verbinding zoekt met het internet maakt gebruikt van een APN (Access Point Name) als toegangspunt voor het netwerk. Voor gebruik van data via een mobile device is dus verbinding met een APN nodig.

Door gebruik te maken van een Private-APN meldt een mobile device zich aan op het eigen beveiligde bedrijfsnetwerk. Het dataverkeer vindt dan niet meer plaats over het publieke kwetsbaardere netwerk. Tevens is een private-APN op maat te configureren, waardoor alle apparaten die zijn verbonden met het netwerk direct beschikken over ingestelde beveiligingsregels.

Waarom een Private-APN?

Een private-APN is een, van het Internet afgeschermd, mobiel netwerk die alleen toegankelijk is voor jouw afgenomen mobiele abonnementen.

Dit biedt een maximale bescherming tegen kwetsbaarheden van mobiele apparatuur vanaf Internet. Is er dan toch Internet toegang nodig, kunnen wij via onze Cloud Firewall oplossing (FWaaS) gecontroleerd toegang bieden tot internet, die jouw mobiele apparaten maximaal beschermen tegen de bedreigingen op Internet.

Grip op je beveiliging met de Private-APN oplossing van TWS

Om grip te krijgen op de beveiliging, maar ook om te voorkomen dat er onnodig veel data wordt gebruikt, biedt TWS een private-APN oplossing. De TWS specialisten adviseren jou graag over oplossingen om de dekking te verbeteren en om het juiste abonnement bij jouw toepassingen te selecteren. Door een goed advies en een meting kunnen hoge kosten (voor bijvoorbeeld een veel dataverbruik) worden voorkomen.

Met het 5G Private-APN van TWS kun jij:

  • Een data abonnement afstemmen op jouw organisatie;
  • Gebruik maken van internet in een beveiligde omgeving;
  • Flexibel werken op het eigen bedrijfsnetwerk;
  • Bandbreedte classificeren per verbinding/applicatie;
  • En gebruik maken van een redundant oplossing of uitbreiding op bandbreedte

Welk Private-APN abonnement past bij jou?

Wil jij weten welk Private-APN abonnement aansluit op jouw situatie? Wij kijken graag samen naar de juiste aanpak voor uw organisatie.

Ontvang advies van één van onze netwerk specialisten

TWS is al twintig jaar marktleider op het gebied van kwalitatief hoogwaardige microwave straalverbindingen en wifi-oplossingen. Onze specialisatie is het aanleggen van innovatieve oplossingen voor (draadloze) zakelijke internet verbindingen. We bieden advies, ontwerp en onderhoud op maat. Kom in contact met onze netwerkspecialisten en ontdek de mogelijkheden van zakelijk internet voor jouw organisatie!

Neem contact op via

Geoffrey

Data abonnement TWS

Het mobiele data abonnement van TWS biedt naast een databundel met gewoon internet (5G), de mogelijkheid om gecombineerd te worden met een Private-APN. Wanneer je hier gebruik van maakt wordt de Private-APN gekoppeld aan het (bestaande) (VPN) netwerk. Een dergelijk gesloten, beveiligde verbinding tussen het apparaat en het netwerk wordt ook wel IP-VPN genoemd.

Op deze manier kan een mobiel apparaat, buiten kantoor, via een beveiligde verbinding gebruik maken van data. Met het mobiele data abonnement van TWS ben je verzekerd van een zeer flexibel in te zetten, stabiel en veilig netwerk voor alle communicatie.

Ontvang advies over jouw firewall en netwerkbeveiliging van onze netwerkspecialisten

Om prettig te werken is de kwaliteit en capaciteit van het netwerk en de dekking erg belangrijk. Welk mobiele data abonnement bij jou past, is dan ook volledig maatwerk. Naast een koppeling met een Private-APN heeft TWS een uitgebreid aanbod product als aanvulling op jouw data abonnement. De specialisten van TWS adviseren jou voor een complete oplossing.

Virtual Private Network (VPN)

Een Private-APN maakt gebruik van een VPN (Virtual Private Network) om al het verkeer van de simkaarten veilig door te sturen. Een VPN is een versleutelde verbinding tussen de simkaarten en een VPN-Server. Doordat alle data versleuteld wordt verstuurd, is deze enkel te lezen door de ontvanger. Als verkeer door derden wordt onderschept, is deze niet te lezen. Kortom, met een VPN wordt data door sterke encryptie goed beveiligd.

De uitrol van het 5G netwerk

In Nederland wordt 5G via de 700 MHz-frequentie aangeboden door Vodafone, T-Mobile en KPN. Om daadwerkelijk gebruik te maken van 5G en verschil in snelheid te merken is hiervoor de 3,5 GHz-frequentie vereist. De veiling van deze frequentieband vindt pas in 2022 plaats. Totdat de uitrol van 5G over deze frequentie mogelijk is zal slechts een kleine snelheidsverhoging worden ervaren bij het gebruik van mobiel 5G internet.
Het TWS-netwerk maakt gebruik van de verbinding van KPN en Vodafone. Het is daarbij mogelijk om te kiezen voor het netwerk waarop het beste en snelste netwerk te verkrijgen is.

Aruba
Cradlepoint
Fortinet
Palo Alto
Extreme Networks

Onze kwaliteitspartners

TWS werkt al meer dan 20 jaar met kwaliteitspartners voor infrastructuur, hardware en veiligheid. Dankzij onze partnerleveranciers kunnen we continuïteit, flexibiliteit en veiligheid garanderen.