SD-WAN Internet

SD-WAN kan helpen bij het ondersteunen van een organisatie door het verminderen van de kosten, het verbeteren van de betrouwbaarheid en prestaties, het bieden van geavanceerde beveiliging, en het bieden van flexibiliteit bij het kiezen van WAN-verbindingen.

Wat is SD-WAN?

SD-WAN is een afkorting voor Software Defined Wide Area Networking. Het is een netwerktechnologie die bedrijven in staat stelt om hun netwerken te beheren en te optimaliseren voor betere prestaties, schaalbaarheid en veiligheid. SD-WAN-oplossingen zijn steeds populairder. Organisaties hebben namelijk een steeds grotere behoefte (en vaak ook noodzaak) aan snelle, schaalbare en flexibele connectiviteit tussen private- en public-cloud netwerkomgevingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op en samen kijken we naar de geschikte oplossing voor jouw bedrijf.

SD-WAN

Hoe werkt SD-WAN?

SD-WAN maakt gebruik van meerdere verbindingsdragers. Zoals DSL, glasvezel, straalverbindingen, 5G en satelliet. SD-WAN creëert een virtuele netwerkoverlay die over elk onderliggend fysiek netwerk kan lopen zonder dat er wijzigingen aan het onderliggende netwerk gebracht hoeven te worden. De virtuele overlay combineert de aangesloten verbindingsdragers tot een logisch geheel. Door het continu meten van de kwaliteit en/of uitval van de verbindingsdragers, wordt verkeer dynamisch verdeeld over deze verbindingsdragers, waarbij bedrijf kritische applicaties altijd de meest optimale verbinding gebruiken.

Door het gebruik van SDWAN is het ook mogelijk om direct de aangesloten LAN-netwerken te segmenteren, zodat er een betere beveiliging is tussen de verschillende LAN-toepassingen (Kantoorautomatisering, zorgdomotica, gebouwbeheersystemen etc.)

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op en samen kijken we naar de geschikte oplossing voor jouw bedrijf.

Waarom SD-WAN van TWS

> Altijd de juiste prijs-kwaliteitverhouding

TWS werkt samen met alle grote en veel kleinere infrastructuur leveranciers in Nederland, zoals KPN Ziggo, Eurofiber, Tele2 en Delta en meerdere lokale glasvezel netwerken. Van thuisgebruiker tot grote datacenter koppelingen. Wij kunnen je altijd voorzien van een verbinding die past bij de toepassing, met de gewenste kwaliteit en binnen het beschikbare budget.

 

> One-stop-shop

Voor elke locatie hebben wij een passende oplossing. Van afgelegen locatie waar geen infrastructuur aanwezig is tot aan een datacenter waar meerdere providers aanwezig zijn. Ook koppelingen met private- en public cloud aanbieders, zoals AWS, Azure, Google Cloud, en meer, kunnen wij aanbieden en beheren.

 

> Hoge kwaliteit

TWS maakt gebruik van A-merk apparatuur en diensten. Een beschikbaarheidsniveau van 99,9% is standaard, waarbij we oplossing hebben om dit naar een hoger niveau te brengen (99,999%) Onze specialisten combineren deze producten en diensten tot een hoogwaardige verbinding, waar jouw gebruikers altijd op kunnen vertrouwen. Mocht er onverhoopt toch een storing optreden, kunnen onze specialisten doormiddel van monitoring software (proactief) en vaak voordat de storing optreedt al zien wat de oorzaak is en hier snel op handelen.

 

> TWS levert overal connectiviteit:

TWS beschikt over een uitgebreide en diverse set van dataconnectiviteitsdragers, waardoor wij in staat zijn om elke locatie in Nederland te ontsluiten en te beheren. Of het nu gaat om glasvezel, kabel, straalverbinding, DSL, 4G of 5G, TWS heeft de benodigde expertise en middelen om de juiste drager te selecteren en te implementeren die het beste past bij de specifieke behoeften van een locatie. Door ons brede scala aan connectiviteitsmogelijkheden zijn we in staat om onze klanten naadloze en betrouwbare connectiviteit te bieden, ongeacht hun locatie in Nederland.

Ontvang advies van onze netwerkspecialisten

Benieuwd naar welke situatie de juiste is voor jouw organisatie? We gaan graag samen met je in gesprek en bespreken de verschillende mogelijkheden geschikt voor jouw situatie.

Marco de Jong

Wat is het verschil tussen WAN en SD-WAN?

WAN is een breed concept dat verwijst naar de netwerkinfrastructuur die wordt gebruikt om apparaten over een grotere geografische afstand te verbinden, terwijl SD-WAN een specifieke technologie is die wordt gebruikt om WAN’s te beheren en te optimaliseren.

Het belangrijkste verschil tussen WAN en SD-WAN is dat WAN (Wide Area Network) verwijst naar de netwerkinfrastructuur die wordt gebruikt om apparaten over een grotere geografische afstand met elkaar te verbinden, terwijl SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network) een technologie is die wordt gebruikt om WAN’s te beheren en te optimaliseren.

WAN’s bestaan uit een reeks verbindingen en apparaten die worden gebruikt om apparaten over een grotere afstand met elkaar te verbinden, zoals tussen kantoren, locaties en landen. WAN’s maken gebruik van verschillende technologieën, zoals telefoonlijnen, glasvezelkabels, satellieten en draadloze verbindingen.

SD-WAN daarentegen is een technologie die wordt gebruikt om WAN’s te beheren en te optimaliseren. Het maakt gebruik van software om het netwerkverkeer te beheren en te routeren via verschillende verbindingen, zoals internetverbindingen en privéverbindingen, op basis van prestaties en kosten. SD-WAN maakt gebruik van netwerkvirtualisatie, zodat netwerkbeheerders de netwerkprestaties kunnen verbeteren en de netwerkkosten kunnen verlagen.

Aruba
Cradlepoint
Fortinet
Palo Alto
Extreme Networks

Onze kwaliteitspartners

TWS werkt al meer dan 20 jaar met kwaliteitspartners voor infrastructuur, hardware en veiligheid. Dankzij onze partnerleveranciers kunnen we continuïteit, flexibiliteit en veiligheid garanderen.