Netwerk Infrastructuur design

Een goed ontworpen netwerkinfrastructuur biedt niet alleen betrouwbare connectiviteit tussen gebruikers en applicaties, maar ook beveiliging, schaalbaarheid en flexibiliteit. Bij het ontwerpen van een netwerk moet rekening worden gehouden met factoren, zoals de grootte en complexiteit van het netwerk, het type bedrijfsapplicaties dat wordt gebruikt, de beveiligingsbehoeften van het bedrijf en het budget.

Wat is netwerk infrastructuur?

Netwerk infrastructuur is een samenvattend begrip voor alle ICT-gerelateerde onderdelen in een netwerk, waaronder hardwarecomponenten zoals routers, switches, servers en modems, evenals bekabeling en draadloze verbindingen. Deze infrastructuur zorgt ervoor dat gegevens efficiënt en veilig kunnen worden uitgewisseld tussen verschillende apparaten en systemen in het netwerk.

Het ontwerpen van de juiste netwerk infrastructuur

Een goed ontworpen netwerk is er een die voldoet aan de behoeften van de organisatie en die effectief en efficiënt werkt. Door rekening te houden met kenmerken bij het ontwerpen van het netwerk, zoals schaalbaarheid, beveiliging, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en prestatiegericht is, kan een organisatie een goed ontworpen netwerk realiseren.

Welke netwerkoplossing past het beste bij jouw organisatie? Welke eisen stellen jouw medewerkers, klanten of gasten aan connectiviteit? Vaak zijn er verschillende mogelijkheden in het ontwerp van het netwerk design. TWS ontwerpt en implementeert LAN- en WAN-netwerken op basis van verschillende dragers. Met de combinatie van eigen infrastructuur en infrastructuur van providers kunnen we in heel Nederland kostenefficiënt maatwerk bieden

Onze specialisten bij TWS kunnen jou helpen bij het ontwerpen van een netwerkinfrastructuur die past bij jouw bedrijfsbehoeften. Zij kunnen de beste praktijken in netwerkdesign implementeren, inclusief redundantie, load balancing en failover-mechanismen om een ​​betrouwbare connectiviteit te garanderen. Een goed ontworpen netwerkinfrastructuur biedt ook een hoge mate van beveiliging, waaronder firewalls, SDWAN, Network Access Control-oplossingen om de bedrijfsgegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Daarnaast kan TWS je helpen bij het kiezen van de juiste netwerkapparatuur en software voor jouw bedrijf, evenals bij het opstellen van een roadmap voor toekomstige uitbreiding en groei. Door een robuuste netwerkinfrastructuur te ontwerpen en implementeren, kan jouw bedrijf profiteren van hogere productiviteit, betere prestaties van applicaties en een veiliger werkomgeving.

De voordelen van netwerk design door TWS

  • Merkonafhankelijk advies
  • Gedegen analyse
  • Optimaal gebruik van beschikbare analyse
  • Efficiëntie in netwerk infrastructuur design

Totaal oplossing voor netwerk uitdagingen

De ontwikkelingen in de branche gaan snel en er zijn verschillende mogelijkheden om connectiviteit vorm en inhoud te geven. Het is de kunst om uit alle mogelijkheden die oplossing te kiezen die het beste past bij de organisatie en het dagelijks gebruik. TWS heeft de experts in huis die kunnen zorgen voor een compleet netwerk design dat tot in alle details aansluit bij de gebruikerseisen en technische randvoorwaarden.

Met Network As-a-Service bieden we een totaaloplossing voor hardware, infrastructuur, configuratie, het beheer en rapportages, voor een vast bedrag per maand. Een netwerk waarmee je klaar bent voor de toekomst.

Ontvang advies van één van onze netwerk specialisten

TWS is al twintig jaar marktleider op het gebied van intelligente en duurzame netwerk oplossingen. We bieden advies, ontwerp en onderhoud op maat. Kom in contact met onze netwerkspecialisten en ontdek de mogelijkheden van zakelijk internet voor jouw organisatie!

Neem contact op via

Marco de Jong