Site survey

Draadloze communicatie is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Voordat we een op maat gemaakt plan voor je maken, komen we eerst langs om een site-survey uit te voeren. Hierdoor krijgen we duidelijk in kaart wat de situatie is en welke oplossing geschikt is. Bij een site survey moet er aan verschillende aspecten gedacht worden.

Het uitvoeren van een (wireless) Site Survey

Voordat we een op maat gemaakt plan voorstellen, komen we eerst langs om de situatie in kaart te brengen. Dat proces ziet er zo uit:

Stap 1: Een predictive survey

Om een predicatieve survey uit te voeren zijn de afmetingen van het gebouw nodig en is het noodzakelijk om te weten welk materiaal is gebruikt voor de interne muren (bijvoorbeeld gemetseld). Op basis van die informatie kan met behulp van een softwareprogramma een simulatie worden gemaakt. Via de simulatie bepalen we waar en hoeveel Access Points er geplaatst moeten worden.

Stap 2: Een predictive survey

De specialisten van TWS meten vooraf een netwerk in, zodat jij verzekerd bent van een goed werkend netwerk. Met de verzamelde gegevens maken we een uitgebreide rapportage met conclusie en aanbevelingen.

Stap 3: Wifi Site-survey op locatie

Een engineer van TWS meet bij een wireless site-survey ter plekke de omgeving en ziet meteen of er eventuele storingsbronnen zijn. Een goede dekking in het gehele pand is namelijk een must als jij met een draadloos netwerk wilt werken.

Stap 4: Realiseren

Wifi site-surveys worden bij TWS snel gerealiseerd. Daarvoor hebben we verschillende middelen tot onze beschikking. Naast een meetkoffer en een spectrum meting beschikken we over een eigen hoogwerker om ook op hoogte gemakkelijk een site-survey uit te voeren.

Site-survey in Frankrijk

Een vliegensvlugge site-survey

Hoe lukt het om voor een internationale klant een site survey diep in Frankrijk uit te voeren en toch ’s morgens thuis te ontbijten en ’s avonds gewoon thuis je piepers te eten? Voor een internationale klant van TWS moest er een site survey uitgevoerd worden voor een link naar een windmolenpark voor de westkust van Frankrijk.

Aan de slag met jouw wireless site-survey

Er spelen veel zaken waar rekening mee gehouden moet worden bij de inrichting van een wifi-netwerk. Op basis van gedegen metingen uit een wifi site-survey wordt inzicht gecreëerd in wat de situatie en condities precies zijn. Uiteindelijk spelen veel factoren mee die bepalen wat de beste oplossing is. De engineers van TWS hebben ruime ervaring met het uitvoeren van een wireless site-survey en het ontwerp van een WLAN-netwerk. Zij denken graag met je mee.

Peter