Netwerkbeveiliging voor bedrijven

Vandaag de dag is netwerkbeveiliging voor je bedrijf crucialer dan ooit. DDoS (Distributed Denial of Service) aanvallen liggen op de loer, kosten na een datalek lopen hoog op en bijkomende reputatieschade is funest. Digitalisering van de overheid, de opkomst van BYOD (Bring Your Own Device) en always-on mobiele medewerkers maakt netwerkbeveiliging steeds uitdagender.

Wat is netwerkbeveiliging?

Netwerkbeveiliging is een belangrijk aandachtspunt voor elk bedrijf. Met de groeiende dreiging van cyberaanvallen is het belangrijk om maatregelen te nemen om uw netwerk veilig te houden. In de wereld van netwerkbeveiliging is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technologieën. Door het implementeren van oplossingen zoals FWaaS, managed firewall, anti-DDoS en NAC, kunnen bedrijven hun netwerk veilig houden en de risico’s van cyberaanvallen verminderen.

Managed Firewall Services

Een firewall is een netwerkelement dat helpt bij het beveiligen van een netwerk tegen ongeautoriseerde toegang en cyberaanvallen. Het zorgt ervoor dat het verkeer van en naar het netwerk wordt gecontroleerd en gefilterd op basis van specifieke regels en beleidslijnen. Daarnaast is netwerkveiligheid het proces van het beschermen van een netwerk tegen bedreigingen en het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de gegevens op dat netwerk.

Bij TWS nemen we dit werk graag uit je handen. Door onze Managed Firewall Services regelen wij de beheertaken van een firewall, zodat we deze kunnen configureren, onderhouden en beheren om te zorgen voor optimale beveiliging van het netwerk. Dit biedt organisaties, zoals die van jou, de mogelijkheid om de complexiteit en kosten van firewall-beheer te verminderen en tegelijkertijd een hoger beveiligingsniveau te handhaven.

5 redenen voor netwerkbeveiliging in je bedrijf

Het beveiligen van je netwerk is van groot belang om verschillende redenen:

1. Bescherming tegen cyberaanvallen

Een onbeveiligd netwerk is kwetsbaar voor cyberaanvallen zoals hacking, malware, ransomware en phishing. Een beveiligd netwerk kan deze bedreigingen detecteren en tegenhouden voordat ze schade kunnen aanrichten.

2. Bescherming van gegevens

Een beveiligd netwerk kan gegevens beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, diefstal en vernietiging. Gegevensbeveiliging is vooral belangrijk als het gaat om gevoelige informatie, zoals financiële gegevens, persoonlijke gegevens van klanten en bedrijfsgeheimen.

3. Bedrijfscontinuïteit

Een netwerkstoring als gevolg van een cyberaanval of ander beveiligingsprobleem kan leiden tot downtime en verlies van productiviteit, wat kan leiden tot verlies van inkomsten en reputatieschade. Een beveiligd netwerk kan deze risico’s verminderen en de bedrijfscontinuïteit waarborgen.

4. Wettelijke naleving

Bedrijven moeten voldoen aan verschillende wet- en regelgevingen met betrekking tot gegevensbescherming en privacy. Een beveiligd netwerk kan helpen bij het voldoen aan deze wetten en regels.

5. Reputatie

Een beveiligingsincident kan leiden tot verlies van vertrouwen bij klanten en partners, wat kan leiden tot reputatieschade. Een beveiligd netwerk kan helpen bij het behouden van de reputatie van het bedrijf en het opbouwen van vertrouwen bij klanten en partners.

Wat is de status van de netwerkbeveiliging in jouw bedrijf?

Wil je meer weten over deze oplossingen en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze experts.

Erwin
Aruba
Cradlepoint
Fortinet
Palo Alto
Extreme Networks

Onze kwaliteitspartners

TWS werkt al meer dan 20 jaar met kwaliteitspartners voor infrastructuur, hardware en veiligheid. Dankzij onze partnerleveranciers kunnen we continuïteit, flexibiliteit en veiligheid garanderen.