Netwerkbeveiliging voor bedrijven, scholen en zorginstellingen

Vandaag de dag is netwerkbeveiliging voor je bedrijf crucialer dan ooit. DDoS (Distributed Denial of Service) aanvallen liggen op de loer, kosten na een datalek lopen hoog op en bijkomende reputatieschade is funest. Digitalisering van de overheid, de opkomst van BYOD (Bring Your Own Device) en always-on mobiele medewerkers maakt netwerkbeveiliging steeds uitdagender.

Wat is netwerkbeveiliging?

Netwerkbeveiliging is het proces van het implementeren van software, hardware en beleid om een netwerk te beschermen tegen bedreigingen en het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de gegevens op dat netwerk. Met de groeiende dreiging van cyberaanvallen is het belangrijk om maatregelen zoals, NAC, managed firewall, anti-DDoS en FWaas te nemen om uw netwerk veilig te houden.

Waarom is netwerkbeveiliging belangrijk?

Voorkomen is beter dan genezen. Met name als we het hebben over netwerkbeveiliging. Er zijn verschillende manieren om het netwerk van jouw organisatie te beveiligen.

1. Bescherming tegen cyberaanvallen

Een onbeveiligd netwerk is kwetsbaar voor cyberaanvallen zoals hacking, malware, ransomware en phishing. Een beveiligd netwerk kan deze bedreigingen detecteren en tegenhouden voordat ze schade kunnen aanrichten.

2. Bescherming van gegevens

Een beveiligd netwerk kan gegevens beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, diefstal en vernietiging. Gegevensbeveiliging is vooral belangrijk als het gaat om gevoelige informatie, zoals financiële gegevens, persoonlijke gegevens van klanten en bedrijfsgeheimen.

3. Bedrijfscontinuïteit

Een netwerkstoring als gevolg van een cyberaanval of ander beveiligingsprobleem kan leiden tot downtime en verlies van productiviteit, wat kan leiden tot verlies van inkomsten en reputatieschade. Een beveiligd netwerk kan deze risico’s verminderen en de bedrijfscontinuïteit waarborgen.

4. Wettelijke naleving

Bedrijven moeten voldoen aan verschillende wet- en regelgevingen met betrekking tot gegevensbescherming en privacy. Een beveiligd netwerk kan helpen bij het voldoen aan deze wetten en regels.

5. Reputatie

Een beveiligingsincident kan leiden tot verlies van vertrouwen bij klanten en partners, wat kan leiden tot reputatieschade. Een beveiligd netwerk kan helpen bij het behouden van de reputatie van het bedrijf en het opbouwen van vertrouwen bij klanten en partners.

Netwerk laten beveiligen door TWS networks

Bij TWS networks geloven we in proactieve beveiliging om ervoor te zorgen dat jouw organisatie altijd beschermd is tegen de nieuwste bedreigingen op het gebied van cybersecurity. Door bijvoorbeeld Managed Firewall Services, SD-WAN, een andere oplossing of een combinatie hiervan te implementeren zorgen we voor optimale beveiliging van het netwerk.

Erwin
Aruba
Cradlepoint
Fortinet
Palo Alto
Extreme Networks

Onze kwaliteitspartners

TWS werkt al meer dan 20 jaar met kwaliteitspartners voor infrastructuur, hardware en veiligheid. Dankzij onze partnerleveranciers kunnen we continuïteit, flexibiliteit en veiligheid garanderen.