Vandaag de dag is netwerkbeveiliging voor je bedrijf crucialer dan ooit. DDoS (Distributed Denial of Service) aanvallen liggen op de loer, kosten na een datalek lopen hoog op en bijkomende reputatieschade is funest. Digitalisering van de overheid, de opkomst van BYOD (Bring Your Own Device) en always-on mobiele medewerkers maakt netwerkbeveiliging steeds uitdagender.
Wat is netwerkbeveiliging?
Netwerkbeveiliging is het proces van het implementeren van software, hardware en beleid om een netwerk te beschermen tegen bedreigingen en het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de gegevens op dat netwerk. Met de groeiende dreiging van cyberaanvallen is het belangrijk om maatregelen zoals, NAC, managed firewall, anti-DDoS en FWaas te nemen om uw netwerk veilig te houden.
Manieren van netwerkbeveiliging
Voorkomen is beter dan genezen. Met name als we het hebben over netwerkbeveiliging. Er zijn verschillende manieren om het netwerk van jouw organisatie te beveiligen.
Zero-trust netwerktoegang (ZTNA)
Bij Zero-trust netwerktoegang worden apparaten en gebruikers uitgerust met een digital identiteit. Dit doen we door gebruik te maken van Network-Access-Control (NAC) software. Op basis van de digitale identiteit worden gebruikers en apparaten alleen toegang geboden tot data- en netwerksegmenten welke nodig zijn. Dit doen we door logische groepen of netwerksegmenten te beveiligen met een firewall, of door gebruik te maken van microsegmentatie waarin elke gebruiker(sgroep) een eigen security domein heeft. Hierdoor voorkomen we ongeautoriseerde toegang en eventuele laterale bewegingen van een aanvaller op uw netwerk.
SD-WAN
SD-WAN biedt bedrijven de mogelijkheid om hun netwerkverkeer te optimaliseren en de prestaties te verbeteren. Het verdeelt het netwerkverkeer over meerdere verbindingen, zoals DSL, glasvezel of mobiele netwerken. Dit zorgt ervoor dat het netwerkverkeer altijd via de snelste en meest betrouwbare route wordt geleid. Hiermee is er een goed alternatief voor legacy MPLS-netwerken. De voordelen zijn onder andere verhoogde beveiliging, kostenbesparing, beter inzicht en meer controle op verkeerstromen en compliance.
Firewall
Een firewall is een netwerkelement dat helpt bij het beveiligen van een netwerk tegen ongeautoriseerde toegang en cyberaanvallen. Het zorgt ervoor dat het verkeer van en naar het netwerk wordt gecontroleerd en gefilterd op basis van specifieke regels en beleidslijnen.
Managed Firewall (FWaaS)
Firewall-as-a-Service (FWaaS) is een cloud gebaseerde beveiligingsoplossing die bedrijven helpt bij het beschermen van hun netwerken tegen ongeoorloofde toegang. Het maakt gebruik van firewalls om het netwerk van een organisatie te beschermen tegen ongewenste toegang, malware en andere bedreigingen. Het grote voordeel van FWaaS is dat het gemakkelijk schaalbaar is en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie. Dit betekent dat organisaties niet hoeven te investeren in dure hardware of software en dat de beveiliging van het netwerk gemakkelijk kan worden geüpgrade wanneer dat nodig is.
Anti-DDoS
DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) zijn een van de grootste bedreigingen voor netwerkbeveiliging. Een anti-DDoS-oplossing kan helpen bij het beschermen van netwerken tegen deze aanvallen. Dit kan worden bereikt door het gebruik van firewalls, load-balancers en andere beveiligingsmaatregelen die bedrijven kunnen helpen bij het detecteren en blokkeren van DDoS-aanvallen voordat ze schade kunnen aanrichten.
Trainingen
Een van de grootste risico’s op het gebied van netwerkbeveiliging zijn mensen. Vaak onwetend over de gevaren die er zijn. Wanneer je kiest voor een oplossing van TWS kan het zijn dat de beste beveiligingsoplossing voor jouw bedrijf bestaat uit een firewall en anti-DDos bescherming van verschillende merken. Om jouw medewerkers zo bewust mogelijk te maken bieden we vanuit onze partners trainingen aan.
Waarom is netwerkbeveiliging belangrijk?
Voorkomen is beter dan genezen. Met name als we het hebben over netwerkbeveiliging. Er zijn verschillende manieren om het netwerk van jouw organisatie te beveiligen.
1. Bescherming tegen cyberaanvallen
Een onbeveiligd netwerk is kwetsbaar voor cyberaanvallen zoals hacking, malware, ransomware en phishing. Een beveiligd netwerk kan deze bedreigingen detecteren en tegenhouden voordat ze schade kunnen aanrichten.
2. Bescherming van gegevens
Een beveiligd netwerk kan gegevens beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, diefstal en vernietiging. Gegevensbeveiliging is vooral belangrijk als het gaat om gevoelige informatie, zoals financiële gegevens, persoonlijke gegevens van klanten en bedrijfsgeheimen.
3. Bedrijfscontinuïteit
Een netwerkstoring als gevolg van een cyberaanval of ander beveiligingsprobleem kan leiden tot downtime en verlies van productiviteit, wat kan leiden tot verlies van inkomsten en reputatieschade. Een beveiligd netwerk kan deze risico’s verminderen en de bedrijfscontinuïteit waarborgen.
4. Wettelijke naleving
Bedrijven moeten voldoen aan verschillende wet- en regelgevingen met betrekking tot gegevensbescherming en privacy. Een beveiligd netwerk kan helpen bij het voldoen aan deze wetten en regels.
5. Reputatie
Een beveiligingsincident kan leiden tot verlies van vertrouwen bij klanten en partners, wat kan leiden tot reputatieschade. Een beveiligd netwerk kan helpen bij het behouden van de reputatie van het bedrijf en het opbouwen van vertrouwen bij klanten en partners.
Netwerk laten beveiligen door TWS networks
Bij TWS networks geloven we in proactieve beveiliging om ervoor te zorgen dat jouw organisatie altijd beschermd is tegen de nieuwste bedreigingen op het gebied van cybersecurity. Door bijvoorbeeld Managed Firewall Services, SD-WAN, een andere oplossing of een combinatie hiervan te implementeren zorgen we voor optimale beveiliging van het netwerk.
Onze kwaliteitspartners
TWS werkt al meer dan 20 jaar met kwaliteitspartners voor infrastructuur, hardware en veiligheid. Dankzij onze partnerleveranciers kunnen we continuïteit, flexibiliteit en veiligheid garanderen.