24/7 beheer en onderhoud met ons Network Operations Center (NOC)

Netwerkinfrastructuur beheer en onderhoud is een essentieel aspect van moderne technologieën. Bedrijven en organisaties hebben vaak een grote diversiteit netwerk van, routers, switches, verbindingen, beveiliging hard- en software en andere apparaten die samenwerken om de dagelijkse activiteiten te ondersteunen. Om deze infrastructuur goed te beheren en te onderhouden, biedt TWS beheer vanuit het Network Operations Center (NOC).

Het NOC is ons centrale punt waar onze netwerkspecialisten de werking van een netwerk bewaken, onderhouden en optimaliseren. Wij zorgen voor de maximale uptime van de netwerkservices en storingen snel op te lossen. In het Network Operations Center wordt meestal gebruik gemaakt van geavanceerde softwaretools die de gezondheid van het netwerk in real-time monitoren, waardoor problemen vroegtijdig kunnen worden opgespoord.

Daarnaast is het NOC ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van preventief onderhoud, zoals updates, patches en andere onderhoudstaken om de netwerkprestaties en beveiliging te optimaliseren.

TWS biedt daarnaast verschillende diensten en producten met verschillende, flexibele, abonnementsvormen. Van vergunningaanvragen, onderhoudscontracten en Service Level Agreement (SLA) tot leaseconstructie of flex-urensysteem. Kies voor de services die jouw organisatie past.

Door proactief te monitoren, preventief onderhoud uit te voeren en snel storingen op te lossen, draagt het Network Operations Center bij aan de optimalisatie van de netwerkprestaties en de beschikbaarheid van de netwerkservices.

Met het netwerk-service van TWS krijg jij:

  • 24/7 monitoring
  • 24/7 Controle van jouw netwerk
  • Optimale zekerheid

Onze abonnementsvormen

Ontdek welke abonnementsvormen TWS aanbiedt voor ICT beheer en onderhoud. Onze service level managers helpen je hier graag bij. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Rick Meenink