ICT oplossingen voor het onderwijs

Bekijk hier een greep uit onze oplossingen voor de zorg

Optimaliseer het leerproces

Nieuwe technologieën en  ICT oplossingen voor onderwijsinstellingen

Digitale onderwijsomgevingen met betrouwbare en beveiligde connectiviteit

Het netwerk is tegenwoordig het kloppende hart van het onderwijs dat wordt gegeven. Het is een basisbehoefte net als gas, water en elektra. Eerder kon je nog overschakelen op een krijtbord of terugvallen of boeken. Dat is verleden tijd. Zowel lessen, voorbereidingen en zelfs toetsen vinden plaats in een digitale omgeving, (draadloze) connectiviteit ondersteunt het leerproces. 

Digitalisering van het onderwijs maakt dat goede ICT-voorzieningen niet meer zijn weg te denken op scholen. TWS is jouw partner om je te helpen om ontwikkelingen op het gebied van connectiviteit en beveiliging voor te blijven zodat jouw school of scholengemeenschap altijd gebruik kan maken van de laatste oplossingen en technologieën. TWS is ISO27001 en ISO9001 gecertificeerd waardoor kwaliteit en beveiliging in ons DNA zit.

Wij begrijpen jouw uitdagingen

Netwerkinfrastructuur

Een gecontroleerde open infrastructuur

 • Beveiliging
 • Gecontroleerde toegang
 • Beschikbaarheid

Hoe maken leerlingen, medewerkers en ouders gebruik van één open infrastructuur zonder merkbare beperkingen, meerdere wachtwoorden of aanmeldschermen? Met inzet van slimme netwerkapparatuur en beveiligingsoplossingen, geven we een ervaring van een netwerk zonder beperkingen, waarbij slimme software het netwerk bestuurt en beveiligd. Én voorkomt dat deze niet of slecht werkt. Dit alles dan tegen een lagere TCO dan uw bestaande infrastructuur.

Netwerkbeveiliging

Security

 • Gecontroleerde toegang
 • Netwerkbeveiliging
 • Betrouwbaarheid

Digitalisering maakt dat grote hoeveelheden persoonlijke, privacygevoelige gegevens worden verwerkt en verzonden over het netwerk. Een betrouwbaar en veilig netwerk is daarmee meer dan ooit een voorwaarde om kwaliteit te leveren. TWS biedt verschillende IT oplossingen die jij kan inzetten om jouw netwerk veilig te houden. Denk bijvoorbeeld aan een firewall, NAC of Anti-DDos.

ICT beheer en onderhoud

Beschikbaarheid

 • SaaS
 • Bandbreedte
 • Storingsvrij

In het onderwijs wordt grootschalig omgeschakeld naar een digitale omgeving. Het biedt mogelijkheden om leren steeds meer toe te spitsen op het niveau van een individuele leerling. Om altijd en met ieder device gebruik te kunnen maken van (SaaS)applicaties en digitaal lesmateriaal moet een verbinding altijd beschikbaar zijn en genoeg bandbreedte hebben. Om dit te borgen, gebruiken wij A-Merk apparatuur, waarop onze medewerkers gecertificeerd zijn. Mocht ons NOC dan toch een storing in jouw netwerk signaleren, dan staan onze medewerkers 24×7 voor je klaar om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen.

24/7 dekking

 • 4G/5G
 • Automatische fail-over
 • Betrouwbaarheid

Lessen moeten altijd door kunnen gaan: Met een back-up verbinding op basis van een andere techniek/provider of op basis van 4G of 5G kan jouw onderwijsinstelling continue doorleren. Dankzij automatische fail-over van de hoofdverbinding merken docenten en leerlingen nagenoeg niks van eventuele uitval. 

Meer weten over onze ICT oplossingen voor het onderwijs?

   

Onze projecten in het onderwijs

Scope scholengroep

Scope Scholengemeenschap

De samenwerking tussen SCOPE en TWS is al bijna 10 jaar geleden ontstaan. Frank van Brenk Hoofd systeembeheerd...
Basisschool De Nicolaas

Basisschool De Nicolaas

Door inzet van camera’s bij basisschool De Nicolaas is het veiligheidsgevoel naar een hoger niveau getild....
ICT en onderwijs: samenwerken aan de toekomst

Unicoz

ICT is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Randvoorwaarde hiervoor is de aanwezigheid van een betrouwba...

Onze ICT expertise voor het onderwijs

Ontvang advies van één van onze netwerkspecialisten
Neem contact op via

Alfred van der Weide

Deze organisaties gingen jou voor: