Een bak ervaring - Maak kennis met Edwin Tammens

Voor elk bedrijf is het goed om in de organisatie zowel jeugd als mensen met veel ervaring aan het werk te hebben. Een vorig artikel was gewijd aan het jonge talent uit eigen opleiding Bart van der Weerd. Dit interview is met Edwin Tammens en die is zonder meer te omschrijven als een persoon met veel ervaring.

Begin oktober is Edwin Tammens het team van TWS gaan versterken. Deze reislustige vijftiger heeft echt een bak aan ervaring als het om digitale netwerken gaat. In 1986 rondde Edwin zijn opleiding elektrotechniek af waarna hij er een extra jaar aan vast plakte om ook de opleiding elektronica met computertechniek te doen. Computertechniek bevond zich toen nog zo in de beginfase dat er geen specifieke opleiding voor was.

Na het succesvol afronden van zijn studie was zijn eerste baan bij KPN in Zwolle. Dit was de tijd van pionieren, een tijd waarin Multiplexers met analoge ingangen State of the art waren. Bij KPN begon Edwin zijn loopbaan als intern netwerkbeheerder. Qua reizen heeft Edwin de gehele wereld gezien, maar op zijn werk is hij beduidend honkvaster. 28 jaar heeft Edwin voor KPN gewerkt! Gelukkig kreeg hij bij KPN veel ruimte om zich verder te ontwikkelen en is hij na zijn functie als intern netwerkbeheerder doorgegaan als Field Engineer, 1e lijns werkzaamheden. Voor veel grote klanten heeft Edwin netwerken geïnstalleerd.

In 1994 werkte hij al met Cisco routers met ISDN (Integrated services digital network). De tijd gaat door, ISDN verlaat ondertussen alweer het toneel en Edwin ging ook verder met zijn ontwikkelingen. Van 1e lijns werd het 2e en 3e lijns werkzaamheden en tenslotte technisch specialist. Een geweldige baan waarin hij de spin in het web werd tussen de Field Engineers en leveranciers als Juniper, Cisco en Huawei. Ondanks het feit dat hij veel vanuit huis kon werken was er wel veel reistijd nodig om zijn baan goed te kunnen invullen. Dat begon wat tegen te staan en daarnaast is KPN wel een hele grote organisatie. Graag wilde Edwin zijn vleugels uitslaan in een kleinere organisatie. Kortere lijnen en sneller impact van je acties is wat hem erg aanspreekt. Klaar voor een nieuwe uitdaging dus en bij TWS kreeg hij die geboden.

Een bak ervaring - Maak kennis met Edwin Tammens

Eerst zullen we wat verder op Edwin zelf inzoomen. Edwin is getrouwd, 55 jaar en woonachtig in Heino, een klein dorp in Overijssel. Zijn grote passie is het om samen met zijn vrouw geweldige reizen te maken. Antarctica uitgezonderd heeft hij alle continenten bezocht. Hij vindt het lastig om hoogtepunten te benoemen, want elke reis had wat speciaals. Maar om toch een hoogtepunt aan te stippen, een safari in zuidelijk Afrika was wel echt heel spectaculair. “Vanuit een cultuurperspectief staat China bovenaan. Je bent zo anders dan de plaatselijke bevolking. In sommige gebieden was hij echt de eerste westerling die men ontmoette, heel speciaal. Communicatie is dan eigenlijk niet mogelijk maar toch merk je de hartelijkheid van de mensen daar. Herinneringen om nooit te vergeten”, aldus Edwin.

Naast deze mooie reizen mag hij ook graag gewoon de Nederlandse natuur in trekken, te voet of op de fiets.

Op het moment van dit interview werkt Edwin net een week bij TWS en het is moeilijk om dan werkinhoudelijk al veel te kunnen zeggen. Maar het warme welkom dat hij kreeg van alle collega’s heeft hem al wel het gevoel gegeven dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Aangenaam verrast was hij door de collegialiteit maar ook de vakkennis van zijn nieuwe collega’s. Wat hem daarnaast is opgevallen is de brede dienstverlening van TWS; op gebied van connectiviteit heeft TWS een enorme knowhow.

En deze kennis zie je terug in alle projecten waar heel duidelijk gewerkt wordt aan de beste oplossing voor een klant. De hardware is ondersteunend en niet leidend, vaak in zijn loopbaan heeft hij dit anders gezien.

Vol hernieuwde energie zal hij met zijn vakkennis 2 dagen per week de helpdesk bemannen en de andere 2 dagen zal hij zich, samen met collega Jonny Bos, richten op de doorontwikkeling van TWS als serviceorganisatie. Dit vlak is voor TWS al langer een speerpunt en hier zal zijn ervaring zeker nog een extra boost geven.

Energie heeft Edwin in ruime mate en heel graag wil hij deze, samen met zijn ruime ervaring, inzetten om met TWS een mooie toekomst te bouwen.