Een simpele oplossing met maximaal resultaat voor A-LANES A15

Soms blijkt een oplossing heel eenvoudig. In opdracht van A-LANES A15 plaatste TWS een kleine mast van slechts 2 meter op een talud langs de snelweg. Hiermee kreeg A-LANES A15 via een straalverbinding toegang tot snel internet.
Een simpele oplossing met maximaal resultaat voor A-LANES A15

Verbreding A15

A-LANES A15 is een samenwerkingsverband van bouw- en infrastructuurbedrijven dat verantwoordelijk is voor de verbreding van de A15 en de bouw van een nieuwe Botlekbrug om de verbinding tussen het Rotterdamse haven- en industriegebied met het Europese achterland te verbeteren. Om dit proces soepel en efficiënt te laten verlopen is toegang tot snel en betrouwbaar internet uiteraard onontbeerlijk.

Een kleine mast voor optimaal resultaat

Op de locatie van A-LANES A15, nabij de Botlektunnel, was een bestaand glasvezelnetwerk. Dit moest echter wijken voor de bouw van een speciale brug voor gevaarlijk transport. ALANES A15 heeft TWS benaderd om een oplossing te zoeken. Die bleek dit keer verrassend eenvoudig. Met een mast van slechts 2 meter die wij op een talud plaatsten, hebben wij een straalverbinding weten te realiseren. De antenne op de mast staat in directe verbinding met de Alticomtoren in Rotterdam waar TWS haar eigen glasvezel internetverbinding heeft.