Hans Albers al 15 jaar een stralend middelpunt van TWS

Met een dienstverband van 15 jaar is Hans echt een TWS-er van het eerste uur. Dat blijkt ook uit de rijke historie van verhalen en anekdotes die hij op smakelijke wijze weet te vertellen. De razendsnelle manier waarop Hans aangenomen werd past heel goed bij de mentaliteit van TWS, toen en eigenlijk nu nog steeds. Een toevallige ontmoeting met een oud-collega leidde 5 minuten later naar een spontaan sollicitatiegesprek en nog geen week later had Hans zijn 1e TWS-shirt aan.
Hans Albers al 15 jaar een stralend middelpunt van TWS

Opgeleid als autotechnicus studeerde Hans in 1995 af aan de HTS in Apeldoorn. Ruim zeven jaar was hij volop in de weer om software te schrijven die LPG-injectie in vele automerken mogelijk maakte. Zijn volgende carrière stap bracht hem als softwareontwikkelaar naar Ericsson, een mooi bedrijf maar toch wat saai!

Via een kennis kwam Hans in contact met WDS waar zijn loopbaan een wending kreeg toen hij daar als monteur straalverbinding aan de slag ging. Wel een bijzondere stap als je weet dat hij aangenomen was om iets te maken waar hij tot voor zijn sollicitatie nog niet eens van gehoord had. Civiele straalverbindingen stonden nog echt in de kinderschoenen maar die paste Hans geweldig. Zijn passie voor straalverbindingen is namelijk nog altijd groot!

Dat straalverbindingen razendsnel waren had Hans al wel begrepen, dat zijn collega’s ook razendsnel waren daar kwam hij op zijn eerste werkdag achter. Samen met collega John Viester (latere medeoprichter van TWS) ging hij op pad om in de buurt van Ede een straalverbinding aan te leggen. Nog voor ze goed en wel de snelweg op waren zag Hans zijn collega als een komeet uit zijn zicht verdwijnen en tegen de tijd dat Hans, met een stratenboek, de locatie ook had gevonden was de klus al voor de helft geklaard.

Hans bleek naast een capabel monteur bijzonder goed Site Survey ’s te kunnen uitvoeren. De kick om tot de meest efficiënte straalverbindingsroute te komen doen zijn ogen nog steeds glimmen. Zeker als anderen het bijltje er al bij neergegooid hebben, om dan toch met een haalbare route te komen is geweldig. Het vergt doorzettingsvermogen, een scherp oog, een beetje brutaliteit maar zeker ook creativiteit.

Soms moet je gewoon ergens een dak op, en hoewel hij altijd netjes houdt stond hij meer dan eens op een dak van een hoge locatie voordat de eigenaar het goed en wel in de gaten had. En met een beetje creativiteit kan ook een boom prima als mast fungeren, een prima oplossing wanneer een welstandcommissie geen toestemming geeft om een metalen mast te plaatsen.

TWS was reeds opgericht door twee oud-collega’s van Hans en graag wilden zij Hans erbij hebben. Als gezegd ging de sollicitatie razendsnel maar wat goed is komt snel en nu zijn we 15 jaar verder en zit Hans nog steeds geweldig op zijn plek bij TWS. Hans heeft verschillende functies binnen TWS gehad en is nu projectleider en veiligheidskundige, maar ongeacht de functie, “mister site survey” zal hij altijd blijven!

Vragend naar zijn mooiste en meest uitdagende of leukste site survey ’s kom je door heel Europa.  Voor een verbinding van Londen naar Frankfurt moesten er binnen no time zestien masten gevonden worden, helikopters kwamen eraan te pas, maar TWS was de eerste van alle concurrenten die de verbinding live had, “daar kan ik nog steeds van genieten.” Of het project om alle cruiseschepen die op de Donau varen te voorzien van Internet. Zie maar eens in ruim 10 Duitse, Oostenrijkse en Slovaakse steden toestemming te krijgen om antennes op hoge locaties te krijgen, Hans kreeg het voor elkaar. En iets waar die absoluut lol in heeft is antennes ‘verstoppen’ in hoge historische locaties, sommige zijn eigenlijk bij niemand bekend zo goed zijn ze geplaatst. En als we het dan toch over creativiteit hebben dan is één van zijn laatste wapenfeiten ook een leuke, een antenne in de kogelvanginstallatie van een schutterij!

Vijftien jaar TWS en gaat Hans absoluut nog altijd met plezier naar zijn werk, leuke collega’s helpen daar absoluut bij en zijn passie voor straalverbindingen zorgt voor de rest.