Medewerker van het eerste uur: Bas Gerards

Juli 2002, de oprichting van TWS. Dat betekent: 2022 een 20-jarig jubileum voor de organisatie. Voor Bas Gerards is het dubbel feest, hij bereikt dit jaar een mijlpaal van 20 jaar in dienst. Iets wat niemand binnen TWS hem nadoet. Tijd om wat geschiedenis op te halen met dé medewerker van het eerste uur.

Medewerker van het eerste uur: Bas Gerards

Bij een eerdere werkgever werkte Bas Gerards in een viereenheid. Een team met daarin de drie oprichters van TWS. “Toen TWS in 2002 een feit was, maakte ik de overstap. Van mijn eerste functie bij TWS, tot waar ik nu zit; ik heb alle onderdelen uit het bedrijf mogen ervaren. Inmiddels zit ik al meerdere jaren helemaal op mijn plek in mijn huidige functie, als Manager Operations.”

Successen en mijlpalen

Vraag je Bas naar mooie momenten in zijn tijd bij TWS, dan is het antwoord zoals je verwacht van iemand met 20 jaar dienst op zijn naam “Er zijn zo veel mooie momenten geweest.” Maar die ene uitschieter dan? Dan komt er zeker wel wat los: “Onze eerste grote opdracht die binnenkwam voor WoonCom, in 2004. De toezegging kwam binnen toen we met een stel van TWS op pad waren. Je kunt wel raden dat dat goed gevierd is.”

De anders toch wel bescheiden Bas is op dreef als hij eenmaal begint te vertellen over de successen en mijlpalen. “Ja, ook het pand in Twello is een stap waar ik trots op ben. We zitten hier inmiddels tien jaar. Ik vind dit echt een plek waar we onze klanten kunnen uitnodigen en laten zien waar we voor staan. Dat kwam op eerdere locaties nog niet helemaal tot z’n recht.” Maar de horizon van Bas reikt verder dan Twello: “Onlangs ben ik er nog geweest: Curaçao. Daar is TWS Caribbean gestart. Een project dat we uitvoerden voor Ericsson is uitgemond in een extra BV. Dat is natuurlijk onwijs gaaf. Als je op Aruba, Bonaire of Curaçao bent kun je rekenen op verbinding via een mast van TWS.”

TWS Telecom & een gevarieerd takenpakket

Bas vertelt ook over een moment dat het doorbijten was. Maar nu wordt gezien als leerzaam. “TWS Telecom pakte helaas anders uit dan we voor ogen hadden. Dat was wel een minder leuke tijd.” Dat Bas hier zelf mee op de proppen komt en het als leerzaam ervaart is typerend te noemen voor het carrièrepad dat hij heeft gevolgd. “Learning on the job, dat is hoe ik hier gekomen ben. Uiteraard had ik kennis van economie, management en ondernemen op zak, maar zoals ik mijn werk nu doe, dat komt uit interesse en leren van alles wat je door de jaren heen tegenkomt. Zo heb ik in de begin jaren van TWS echt allerhande zaken uitgevoerd. Daar waar handen nodig waren, daar was ik. Van inkoop/verkoop tot administratie en zelfs het installeren van onze installaties. Ik kwam ook vrij vlot tot de conclusie dat focussen op de bedrijfsvoering veel meer mijn ding is. Samen met Rutger Muijsers vorm ik nu het management. De verdeling van alle managementtaken onder twee man betekent direct een uitgebreid en gevarieerd takenpakket. Het kijkje in de keuken op alle afdelingen bij TWS komt daarbij goed van pas.”

Betrokken

Het antwoord op de vraag hoe TWS haar zaken doet, valt in de categorie ‘binnen beginnen is buiten winnen’. Want Bas kijkt allereerst naar zijn collega’s. “Wij zijn hier onderling een informele club. Jasje-dasje past niet bij ons. We zijn echt een hecht team, met oog voor elkaar.” Bas vervolgt: “Die betrokkenheid wordt als vanzelfsprekend doorgevoerd naar onze klanten toe. Dat is hoe wij in de wedstrijd staan. We lopen hard voor onze klanten. We zijn gedreven om altijd te helpen en eventuele problemen op te lossen. Flexibiliteit zit in ons DNA. Eigenlijk net als de paradox die ons op het lijf is geschreven: we leveren standaard maatwerk.”

Partnership

Twintig jaar in dienst en een twintig jarig bestaan is natuurlijk het uitgelezen moment om te kijken naar wat de toekomst in het verschiet heeft. Voor Bas ligt dat in het verlengde van hoe TWS opereert. “Dat wij met de klant meedenken en snel schakelen is iets wat steeds meer wordt gezien en gewaardeerd door organisaties. Zo zie ik steeds meer zorg- en onderwijsinstellingen aanhaken bij de dienstverlening van TWS. Het partnership dat TWS biedt, is iets wat we ook in de toekomst blijven waarmaken.”

Rugby & Golf

Dan nog even in het kort over Bas in zijn vrije tijd: “Ik ben betrokken bij het veteranen team van de rugby in Deventer. Al ben ik niet meer in de veronderstelling dat ik nog goed kan rugbyen. Wel vind ik het heel leuk om op de club te zijn en daar een meer gezellige dan sportieve bijdrage te leveren. Daarnaast besteed ik mijn vrije tijd graag aan het grillen van een stuk vlees op de barbecue of een – soms wat frustrerend – potje golf”, aldus Bas.