Niels Steenhuis, Warehouse Manager

Bij TWS vertrekken elke dag de bussen van de engineers die op pad gaan naar hun project. Om hun werk te kunnen uitvoeren hebben zij altijd het juiste materiaal nodig. Of het nu gaat om het monteren van een UPS of een antenne, een nieuwe patchkast of een heel aantal AP’s, zonder het benodigde materiaal kunnen ze hun werk niet uitvoeren.

Duizenden verschillende onderdelen heeft TWS op het schap liggen en wat specifiek voor een project nodig is zal tijdig in het magazijn van TWS klaar moeten liggen. Hoe houd je orde in je magazijnen en hoe zorg je ervoor dat de engineers niet hoeven te zoeken of misgrijpen omdat de voorraad niet tijdig aangevuld is? En zeker ook niet onbelangrijk, hoe zorg je ervoor dat je magazijn niet uitpuilt en er kapitaal ligt te verstoffen?

Voor deze uitdaging is Warehouse manager Niels Steenhuis verantwoordelijk en hij neemt deze uitdaging uitermate serieus. Niels is nog maar een paar maanden verantwoordelijk voor het magazijn en de logistiek maar heeft er al wel een heel duidelijke eigen stempel op gedrukt.

Niels Steenhuis, Warehouse Manager

Niels Steenhuis

Niels is een achtentwintigjarige Apeldoorner die zijn carrière gestart is bij de Nederlandse Krijgsmacht. Het starten was in zijn geval ook vaak letterlijk, als chauffeur in een Leopard II mocht hij vaak een sterke dieselmotor starten om met 60.000 kilo staal op pad te gaan. Na 4 jaar verliet Niels het leger en begon zijn logistieke loopbaan. Voor dat hij bij TWS aan de slag ging heeft Niels voor een aantal andere organisaties gewerkt, wel altijd in de logistiek. Vanwege zijn interesse in logistiek en magazijnbeheer heeft Niels alle processen altijd goed proberen te doorgronden en deze kennis brengt hij nu mee naar TWS.

Wat hem persoonlijk trekt in de logistiek als geheel is het orde aanbrengen. Niels houdt ervan dat processen duidelijk zijn, voor iedereen inzichtelijk en gewoon heel praktisch opgezet. Wat hem betreft kan dit alleen in een goed geordend en schoon magazijn. Vanaf zijn eerste dag bij TWS zet Niels zich hier maximaal voor in. Alle items die in het magazijn van TWS lagen heeft hij ondertussen minimaal één keer in zijn handen gehad. Daarmee heeft hij nu helder wat er is en waar het zich bevindt. Zijn eerste uitdaging is daarmee wel afgerond. Maar dan volgt automatisch de volgende uitdaging.

Het sluitend houden van de gehele voorraad, dat betekent dat Niels een heel goed inzicht moet hebben wat projectleiders bestellen en voor welk project dit is. Dit moet, samen met de items die op voorraad liggen ook weer netjes uitgeboekt worden. Een goed systeem neerzetten, inclusief een koppeling naar het huidige EPR-systeem van TWS, zal de komende maanden zijn focus hebben. De ambities van Niels gaan nu ook al verder. Alles op zijn tijd maar zaken als een locatiesysteem, barcodes, minimumvoorraad meldingen staan reeds op zijn wensenlijstje. Niels is zeker reëel genoeg om te weten dat in zijn vak het belangrijk is om stap voor stap te werken en te beginnen met het ‘laaghangende fruit’.

In de paar maanden heeft Niels al veel bereikt en zeker niet onbelangrijk, hij voelt zich bij TWS thuis als een vis in het water. “TWS is echt de leukste werkgever waarvoor ik gewerkt heb!” De aandacht voor elkaar en de saamhorigheid onderling bevalt hem echt supergoed. Niels gaat daarom elke dag met veel plezier naar zijn werk!