Oog voor de natuur

Al jaren zijn de webcams in of bij vogelnesten een groot succes, het wel en wee van vogelfamilies kan je op deze manier 24/7 van dichtbij volgen.

In de Alticom toren in Alphen a/d Rijn hangt op 84 meter hoog een nestkast van een slechtvalk. De camera is zo geplaatst dat deze geen ruimte van de nestkast inneemt maar juist heel goed de invliegroute in beeld brengt. Om de live beelden te kunnen volgen is er natuurlijk een dataverbinding nodig en al jaren verzorgt TWS de verbinding van deze kast.

Oog voor de natuur

De snelste vogel en de snelste verbindingen

De slechtvalk is een vogel die prima past bij TWS, de snelheid van deze vogel is namelijk ongeëvenaard. In een duikvlucht kan een snelheid van zo’n 350 km per uur gehaald worden. Niet de snelheid van een TWS straalverbinding maar hiermee is de slechtvalk wél het snelste dier ter aarde. De snelste vogel en de snelste verbindingen, dat gaat uitstekend samen en dus verzorgt TWS met veel plezier de dataverbinding van deze kast.

Het plezier zit hem niet alleen in de leuke beelden die iedereen kan zien, de slechtvalken zorgen er ook voor dat duiven uit de buurt blijven. Zo blijven de TWS antennes in deze Alticom toren mooi schoon.

Onze slechtvalken zijn te volgen op nestkastlive.nl