TWS stelt rekenkracht beschikbaar voor wetenschap

Het COVID-19 virus heeft ons voor een grote uitdaging gezet. Social distancing wordt ingezet om besmetting te voorkomen. Tegelijkertijd slaan TWS, World Community Grid en Scripps research de handen ineen om het virus te bestrijden. Niet letterlijk, maar in dit geval met computerdenkkracht.

Het World Community Grid is een initiatief om ‘s werelds grootste openbare computernetwerk te creëren, zodat wetenschappelijke onderzoeken naar bijvoorbeeld COVID-19 sneller uitgevoerd kan worden. In de microscopische wereld van het virus wordt digitale denkkracht ingezet om zo snel mogelijk tot bruikbare oplossingen te komen. TWS ondersteund dit belangrijke initatief. TWS stelt rekenkracht beschikbaar voor de wetenschap met twee van haar servers. Hiermee wordt de rekenkracht nóg groter.

Waar begin je als je de strijd aan wil gaan met het COVID-19 virus? Hiervoor voeren wetenschappers van Scripps Research simulaties van moleculaire modellen uit om mogelijke kandidaten voor de ontwikkeling van behandelingen voor COVID-19 te vinden. Om hierin succesvol te zijn is een grote hoeveelheid rekenkracht nodig zodat miljoenen gesimuleerde laboratoriumexperimenten uitgevoerd kunnen worden. Denkkracht die het World Community Grid mogelijk maakt, maar niet zonder vrijwilligers, die hun servers en apparatuur ter beschikking stellen.

Rekenkracht beschikbaar voor wetenschap door TWS

TWS servers maken onmogelijk werk mogelijk

Als specialist in zakelijke data- en informatieverbindingen heeft TWS uiteraard beschikking over snelle servers ter ondersteuning van snelle en betrouwbare infrastructuur. In een datacenter draaien momenteel twee servers extra in de strijd tegen COVID-19. De servers draaien op volle toeren om berekeningen uit te voeren die terecht komen bij de wetenschappers van het Scripss research-team. Hierna begint moeilijk werk voor wetenschappers om alle ontvangen data te analyseren, maar zonder berekeningen zou dit jaren duren. Of misschien zelfs wel onmogelijk zijn. TWS is blij dat ook zij hun steentje kunnen bijdragen.