SNEL INTERNET CRUCIAAL VOOR SCHOLEN

De NOS berichtte laatst dat de aanleg van glasvezel stokt. Dat dit grote consequenties heeft voor het onderwijs blijkt onder meer uit het daaropvolgende bericht van de NOS ‘leerlingen kunnen niet vloggen: internet is te traag’. Veel scholen bevinden zich in gebieden waar nog geen glasvezel ligt en maken noodgedwongen gebruik van internet via een koperlijn of een DSL-verbinding. Tegelijkertijd neemt op scholen de vraag naar snel internet enorm toe door het gebruik van digitale leermiddelen en leerlingvolgsystemen.

Snel internet cruciaal voor scholen

TWS biedt scholen toegang tot snel internet
Bij diverse scholen(gemeenschappen) hebben wij inmiddels al gezorgd voor een snelle en veilige internetverbinding. Met onze kennis en expertise adviseren wij scholen over de benodigde bandbreedte en kwaliteit van de verbinding. Daarin houden wij ook rekening met de behoefte aan internet in de toekomst. De vraag naar snel internet neemt immers alleen maar toe.

Straalverbinding het alternatief voor glasvezel
Een van de mogelijke oplossingen voor scholen is een straalverbinding. Een straalverbinding maakt internet mogelijk op plekken waar geen glasvezel ligt en waar graven zeer kostbaar is. Het heeft nagenoeg dezelfde kenmerken van glasvezel: het is veilig, heeft een hoge betrouwbaarheid en een beschikbaarheid van 99,9 % of hoger.

Lees meer over ons aanbod voor scholen. Graag maken wij met u een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

ERVARINGSVERHAAL
“Wij werken inmiddels al meer dan acht jaar naar volle tevredenheid samen met TWS,” vertelt Steef Otten, ICT-manager van R.S.G. Pantarijn in Wageningen.

Van oude internetverbinding naar nieuwe situatie
“Onze samenwerking startte toen wij onze locaties onderling wilden verbinden. Ook maakten wij nog gebruik van een oude internetverbinding. Deze was echter niet meer toereikend toen wij over gingen naar het gebruik van digitale leermiddelen. Wij hebben diverse marktpartijen benaderd voor een goede oplossing. TWS kon als enige aan al onze wensen op dit gebied voldoen.

Variabele bandbreedte
Met name hun ‘burstable internetaanbod’ is ideaal voor het onderwijs. Een concept waarbij wij als school de mogelijkheid hebben om te kunnen variëren in ons verbruik. Tijdens vakanties gebruiken wij nauwelijks internet en hebben wij weinig bandbreedte nodig. Er zijn ook dagen waarop alle klassen gelijktijdig gebruik maken van dezelfde internetverbinding, wat een enorme piekbelasting tot gevolg heeft. Op die momenten levert TWS ons internet met een hoge bandbreedte. Ieder ander model zou in zo’n geval traagheid van de verbinding of zelfs uitval betekenen. Iets wat binnen het hedendaagse onderwijs echt niet kan.”