STRAALVERBINDING MET ALTERNATIEF VOOR GLASVEZEL

‘De aanleg van glasvezel stokt’, berichtte de NOS. Uit onderzoek van Stratix in opdracht van de NOS blijkt dat met name MKB-bedrijven in de grote steden de komende jaren beperkt toegang hebben tot snel internet via glasvezel. De verwachting is dat het nog minimaal tien jaar duurt voordat overal glasvezel kan liggen. Tegelijkertijd neemt de vraag naar internetbandbreedte ieder jaar met 50% toe.
Straalverbinding het alternatief voor glasvezel

Straalverbindingen voor de zakelijke markt

TWS Groep biedt internetoplossingen voor de zakelijke markt, via glasvezel, koper, coax, of straalverbindingen. In gebieden waar het aanleggen van glasvezel niet mogelijk of te kostbaar is, leggen wij straalverbindingen aan: een verbinding met de kenmerken van glasvezel, zoals betrouwbaarheid, veiligheid en hoge beschikbaarheid. We zetten straalverbindingen in bij o.a. bedrijventerreinen, scholengemeenschappen, zorginstellingen en overheidsorganisaties. Ook individuele bedrijven kiezen steeds vaker voor een straalverbinding om tegemoet te komen in hun vraag naar snel internet. Voor consumenten hebben wij ook oplossingen, deze markt bedienen wij vi partners

Snel internet cruciaal voor MKB

Voor veel MKB-bedrijven, scholen en zorginstellingen is een snelle internetverbinding cruciaal om te kunnen werken in de ‘Cloud’, het gebruik van digitale leermiddelen of het opzetten van een webshop. De grote providers zetten momenteel alleen maar in op het verbeteren van bestaande ADSL-verbindingen. Dit aanbod voldoet echter niet aan de groeiende vraag naar steeds meer bandbreedte.

Glasvezel komt niet vanzelf

Uit onze ervaring blijkt dat veel bedrijven verwachten dat zij binnen een jaar glasvezel tot hun beschikking hebben. Het bovengenoemde onderzoek laat zien dat dit nog lang op zich kan laten wachten. Als de aanleg van glasvezel in het huidige tempo voortzet, duurt dat tot minstens 2025 en dat is voor veel bedrijven niet wenselijk!

Bent u benieuwd wat wij u kunnen bieden? Lees meer over onze oplossingen of neem direct contact met ons op. Wij helpen u graag verder.