Talent uit eigen opleiding - Maak kennis met Bart de Weerd

Zoals vaak start een carrière bij een bedrijf door een toeval en de carrièrestart van Bart de Weerd is daarop geen uitzondering. Bart is een van de zoons van een grote kippen- en koeienboer uit Welsum. Een dorp aan de IJssel waar hij met veel plezier opgroeide.

Zijn vader is een echte rasondernemer en wanneer zaken of processen niet lopen zoals hij ze graag zou willen zien dan komt hij in actie. Welsum ligt in een gebied wat nog niet door glasvezel ontsloten is, plannen hiervoor zijn er maar opschieten doet het niet.

In een boerenbedrijf met 100.000 scharrelkippen en 100 koeien moeten veel zaken geautomatiseerd worden. Denk dan aan het aansturen van melkrobots, camerasystemen, voermachines en diverse sensoren en alle administratieve systemen. Hiervoor is een internetverbinding met een behoorlijke bandbreedte echt noodzakelijk.  Maar wanneer de grote internetproviders het laten liggen en de noodzaak er wel is dan is het tijd voor actie. Samen met een buurman namen ze het initiatief om een eigen straalverbinding aan te laten leggen.

Talent uit eigen opleiding - Maak kennis met Bart de Weerd

Zo kwam Bart in aanraking met TWS. Scharrelkippen en koeien hadden net wat minder zijn interesse en hij had in zijn studiekeuze voor een ICT-opleiding gekozen. “Bart heeft verstand van computers” en zo kwam het dat hij verantwoordelijkheid kreeg in een aantal praktische zaken van de eerste breedband straalverbinding in Welsum. Door TWS was er een straalverbinding van Deventer naar Welsum aangelegd, waar deze binnenkwam in een mast op het erf. Maar dan ben je er uiteraard nog niet, dan moet de verbinding nog naar de juiste plekken. Dat was voor deze student best wel een uitdaging maar met behulp van de mensen van TWS lukte dit uitstekend. En niet alleen beschikt hun eigen bedrijf nu over een goede internetverbinding maar zoals gezegd is de vader van Bart een echte ondernemer en is hij naast boer ook internetprovider geworden.  Een provider die ondertussen veertig andere locaties voorziet van internet. Iedereen in Welsum en omgeving kan via een abonnement gebruik maken van deze straalverbinding.

Op al deze locaties heeft Bart, toen nog gewoon scholier, ervoor gezorgd dat ze goed aangestraald worden. Een aantal locaties waar geen zichtlijn was naar de 45 meter hoge mast op het erf moest dit via een POP (Point of Presence) gerealiseerd worden. Servicegericht als Bart is, stopt hij niet bij het alleen monteren van een antenne op de eindlocatie maar ook de router en alle noodzakelijke aansluitingen werden door hem aangelegd.

Praktijkervaring had Bart als student al opgedaan en een goede ervaring met TWS door dit project ook. Dit maakte in zijn opleiding de keuze voor een stageadres gemakkelijk Zijn keuze om voor TWS te kiezen had zeker te maken met het feit dat hij erg onder de indruk was van de vakkennis die hij opgemerkt had bij de mensen van TWS.Dat moest zijn toekomst worden, een toekomst als Network Engineer!

Zijn stage en opleiding zijn ondertussen afgerond maar nog steeds fietst Bart elke werkdag naar TWS. Op een gewone fiets was dit hem toch wel wat te tijdrovend en een scooter beviel hem totaal niet. Een gewone elektrische fiets was wat suf dus nu knalt hij met 45 km per uur op zijn speed pedelec naar het werk.

Om een verder vervolg aan zijn ambitie te kunnen geven is Bart in de ‘TWS-academie’ gekomen. Deze academie geeft in de filosofie van TWS veel ruimte om je te ontwikkelen. Werken én leren. De afgelopen periode heeft Bart vier dagen in de week gewerkt als beheerder van het interne TWS-netwerk en als ondersteuning op de helpdesk. En één dag in de week heeft hij binnen TWS gestudeerd en diverse cursussen gevolgd.

Nu deze periode afgelopen is zal hij zal hij in de praktijk stap voor stap verder richting network engineer groeien. Veel succes Bart!