TWS biedt de toekomst een kans

TWS geeft graag een kans aan de jeugd om zich goed voor te bereiden op hun toekomstige carrière. Een zinvol project, voor beide partijen, is dan doeltreffend. Op twee verschillende vlakken was er een mooi project voor een stagiair en dus zijn er bij TWS op dit moment twee stagiairs actief en graag stellen we ze voor: Nick Schuiteman en Sven Beute.

Nick Schuiteman is een 26-jarige auto liefhebber uit Enschede, die niet vaak boetes krijgt omdat hij gewoon heel netjes rijdt. Nick studeert HBO ICT ITSM waar hij zich verdiept in zowel hardware beheer als dashboard beheer. Voor Nick zal de focus tijdens deze stage liggen op servicemanagement.

Vanuit zijn studie is het helder in beeld brengen van knelpunten, het optimaliseren van processen en het efficiënt inzetten van uren een fundamenteel onderdeel. Bij TWS zal hij TOPdesk verder inrichten zodat de input hierin nog beter en breder benut kan worden. Netwerk share en file share wil hij zo bouwen en inrichten dat zowel klanten van TWS als de eigen TWS-medewerkers eenvoudiger over noodzakelijke informatie kunnen beschikken. Wanneer SLA’s ook beschikbaar zijn in TOPdesk is de stap naar heldere rapportages voor de klant beduidend minder tijdrovend. Voor zowel de klant als voor TWS is dat winst!

 

Nick zijn interesses liggen al heel lang bij computers. Het begon met een eenvoudig spelcomputertje, maar is nu uitgegroeid tot het bouwen van eigen netwerken en pc’s. Gamen is zeker een passie van Nick, maar naast dit visuele geweld zoekt hij ook graag ontspanning in sporten en wandelen. ’s Nachts kun je hem wakker maken voor een patatje. Nick is behulpzaam, zo is hij lang actief geweest voor de E-sportclub Twente. Bij deze vereniging gaat gamen en een maatschappelijke rol vervullen hand in hand.

Nick wil graag tijdens zijn deze stage zijn eigen kennisniveau verhogen, maar vooral vindt hij het belangrijk dat hij voor TWS een waardevolle rol kan vervullen.

TWS biedt de toekomst een kans
Sven Beute (links) en Nick Schuiteman

Sven Beute is een 19-jarige levensgenieter uit Hasselt die graag de vaart in zijn leven houdt. Daarom koos hij voor de tweejarige hbo-opleiding Office Management bij Windesheim in Zwolle, want twee jaar in plaats van vier is natuurlijk pure winst. Maar dat betekent niet dat hij de kantjes ervan af loopt. Wat Sven doet, daar wil hij goed in zijn en ook wil hij graag zinvol bezig zijn. Vandaar dat hij heel blij is met zijn keuze van deze opleiding, een mooie brede studierichting waarin o.a. recht, HRM en bedrijfskunde behandeld worden.

Voor TWS zal Sven zich gaan bezighouden met uren. In het proces van uren, wat in het bedrijfsleven vaak een belangrijke kostencomponent is, kan altijd nog wat verbeterd worden. En deze verbeteringen leveren dan ook automatisch veel op. Gemaakte uren werden uiteraard al netjes in een system bijgehouden, alleen beschikt dit systeem niet over een goede koppeling met Odoo, het ERP-systeem van TWS.

Sven zal zich tijdens zijn stage inzetten om het proces te verbeteren inclusief goede koppelingen. Waardoor er een verbeterd inzicht zal komen in de uren en deze eenvoudig te herleiden én aan projecten te koppelen zijn.

Sven was al bekend met TWS en het is voor hem dan ook een bewuste keuze om daar zijn afstudeeropdracht uit te voeren. TWS pas goed bij hem omdat er helder en duidelijk wordt gecommuniceerd, hiërarchie geen prominente rol speelt, de lijnen kort zijn en men er samen voor gaat.

 

Naast school is Sven zeer actief bezig met voetbal, zijn elftal mag dan misschien de naam ‘bierelftal’ dragen maar in het veld is daar niets van te merken. Sven speelt om te winnen: “daar doe ik 100% mijn best voor!” Daarnaast gaat Sven graag naar een gezellig festival of op een andere wijze op pad met vrienden. En op culinair gebied kan je hem wakker maken voor spareribs, maar wel die van zijn favoriete restaurant want die zijn verreweg het lekkerst!

Voor Sven is zijn stage geslaagd als hij meer inzicht heeft wat er allemaal voor nodig is om een bedrijf succesvol te laten zijn en wanneer er door zijn toedoen processen beter lopen dan voorheen.