TWS op zijn best!

Gekke tijden vragen soms om (te) gekke acties. Hier is TWS groot mee geworden en dat DNA verloochenen we nog steeds niet. Op de tweede Maasvlakte in Rotterdam ligt het schip de Pioneering Spirit en zeker nu, in de tijd waarin een goede internetverbinding extra belangrijk is, zijn snelle acties soms echt noodzakelijk. De firma Allseas zocht een bedrijf die ‘gisteren’ een internetverbinding kon aanleggen en ze vonden TWS.

De firma Allseas is eigenaar van het schip Pioneering Spirit die in de buitenste havenarm van de tweede Maasvlakte ligt. Er was een noodzaak om dit schip te voorzien van een stabiele internetaansluiting en vanwege de lange duur van deze verbinding moest dit ook kostenefficiënte oplossing zijn. Een bekabelde oplossing was hier niet mogelijk vanwege de ligging van het schip. TWS heeft vaker schepen voorzien van een straalverbinding maar elke keer heeft dit wel zijn specifieke uitdagingen.

TWS op zijn best!

Pioneering Spirit

De Pioneering Spirit ligt ver van de bewoonde wereld voor anker, maar dat was niet de grootste uitdaging, staalverbindingen kunnen namelijk over zeer grote afstanden een verbinding tot stand brengen. Maar er moet wel een ‘zichtlijn’ aanwezig zijn, een straalverbinding kan namelijk niet door gebouwen of andere obstakels en die waren er in dit geval zeker! De Maasvlakte staat vol met containerterminals met bijbehorende hoge laad- en loskranen. Het bleek een absolute uitdaging om een verbinding tot stand te brengen maar gelukkig werd na goed zoeken de oplossing 28 kilometer verder gevonden. Vanaf de Cellnex-toren in Den Haag was een rechtstreekse verbinding naar de Pioneering Spirit mogelijk. Vanuit Den Haag is ook de Cellnex-toren in Alphen aan den Rijn bereikbaar en in deze toren zit een POP-locatie van TWS met een eigen internet glasvezelverbinding.

Onze oplossing hebben we aangeboden aan Allseas en eigenlijk per omgaande kregen we een GO. Met spoed zijn alle noodzakelijke materialen besteld en al heel snel konden onze engineers aan de slag. Zo lukte het ons om binnen 5 werkdagen een perfecte verbinding tot stand te brengen.

Straalverbinding aan boord van het schip Pioneering Spirit

Grote dank zijn we verschuldigd aan de organisatie Cellnex voor het proactief meedenken en beschikbaar maken van de antenne-opstelpunten, het bedrijf Access Technology Group voor het beschikbaar stellen van delen van hun infrastructuur en Agentschap Telecom voor het snel verlenen van de noodzakelijke vergunningen.

“Super om ook in deze tijd zo’n gaaf project op te kunnen leveren, dat is voor ons ook The Art of Connectivity”.

Heeft uw bedrijf ook een uitdaging op een bijzondere locatie? Laat het ons weten en we zijn u graag van dienst! U bereikt ons via 088-5702424 of info@tws-groep.nl.