Voorkom kostbare, digitale, vertraging of stilstand met een redundant straalverbinding

TWS voorkomt kostbare vertraging of stilstand

Uit onderzoek onder ruim 800 IT-professionals wereldwijd blijkt dat netwerkstoringen, het afgelopen jaar, Europese financiële dienstverleners gemiddeld 2,6 miljoen euro kostten. Voor elk bedrijf zijn de kosten van een netwerkstoring natuurlijk anders, maar financiële gevolgen zullen naast reputatieschade en productiviteitsverlies altijd merkbaar zijn.

Voorkom omzetderving

Het netwerk is in de geautomatiseerde en digitale samenleving de ruggengraat van veel bedrijven en organisaties. Zodra ‘de verbinding wordt verbroken’ kan dat een enorm kostbare catastrofe worden. Bedrijfsprocessen stoppen, klanten kunnen niet bediend worden, medewerkers kunnen niet worden uitbetaald en samenwerking via bijvoorbeeld teams wordt vrijwel onmogelijk. Door gebruik te maken van een back-up, ook wel redundante, verbinding voorkom je dat bedrijfsprocessen stil komen te liggen en omzetderving ontstaat.

Geografisch gescheiden

Een netwerk redundant uitvoeren kan de schade beperken. Als het gaat om redundantie van connectiviteit moet er niet simpelweg gedacht worden aan “een tweede lijn”. Als deze fysieke verbinding door dezelfde geul door de grond loopt en beschadigd raakt tijdens bijvoorbeeld graafwerkzaamheden, sta je alsnog met lege handen. Het is belangrijk dat het reguliere netwerk en de redundante verbinding geografisch van elkaar zijn gescheiden. Een straalverbinding naast bekabelde infrastructuur zorgt voor een daadwerkelijk gescheiden en dus een redundante netwerkverbinding.

Redundant straalverbinding

Zodra het (bekabelde) netwerk wegvalt, kun je naadloos overschakelen op het netwerk, via straalverbinding. Een straalverbinding is een radioverbinding tussen twee antennes die data overbrengen en zijn daarmee vele malen minder kwetsbaar dan een bekabelde verbinding. Deze draadloze straalverbindingen hebben exact dezelfde mogelijkheden als glasvezelverbindingen. Ben je door een storing aangewezen op je redundante verbinding? Dan kunnen alle bedrijfsprocessen doorgaan, zonder concessies te hoeven doen in snelheid of capaciteit.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw bedrijf, wanneer zich een onverwachte storing voordoet altijd verbonden is? De specialisten van TWS gaan met jou in overleg over de mogelijkheden van een redundante (straal)verbinding. Neem contact op!