TWS voorziet KNGF Geleidehonden opnieuw van straalverbinding

Onlangs heeft TWS een straalverbinding geïnstalleerd tussen het kantoor van KNGF Geleidehonden in Amstelveen en de Alticomtoren in Amsterdam.
De medewerkers van KNGF Geleidehonden beschikken daarmee weer over supersnel internet.
TWS voorziet KNGF Geleidehonden opnieuw van straalverbinding

Foto: Ron Baltus

Van straalverbinding via koper weer terug naar straal

KNGF Geleidehonden werkt al jarenlang samen met TWS. In het verleden maakte KNGF al gebruik van een straalverbinding. Uit kostenoverwegingen zijn zij op een gegeven moment overgestapt naar een vaste internetverbinding via Ethernet over koper. Dit bleek toch niet snel genoeg en voldeed daarmee niet aan de groeiende behoefte aan snel internet met genoeg bandbreedte. Op verzoek van KNGF Geleidehonden heeft TWS eerst de alternatieven onderzocht. Glasvezel is niet beschikbaar op de locatie in Amstelveen en het aanleggen van glasvezelnetwerk was een te grote kostenpost voor de organisatie. Opnieuw was een straalverbinding de beste oplossing. Hiervoor heeft TWS een schotel op het dak van het kantoor in Amstelveen geïnstalleerd die in directe verbinding staat met de Alticomtoren in Amsterdam. KNGF Geleidehonden beschikt hiermee nu over een microwaveverbinding van 100 Mb.

Een terminal server
Naast het installeren van een straalverbindingen, heeft TWS het kantoor van KNGF Geleidehonden voorzien van een terminal server. De medewerkers maken nu gelijktijdig gebruik van de programma’s die op deze centrale computer zijn geïnstalleerd. Het beheer en installatie zijn hiermee makkelijker geworden; een kostenefficiënte oplossing

KNGF Geleidehond

KNGF Geleidehonden
KNGF Geleidehonden zet zich ervoor in om zoveel mogelijk mensen met een beperking een fijner leven te geven door de inzet van geleidehonden. Naast slechtziende en blinde mensen zet KNGF Geleidehonden zich ook in voor bijvoorbeeld jonge kinderen met autisme. De organisatie heeft bovendien een kennis- en innovatie-afdeling waar men onder andere onderzoek doet naar nieuwe typen professionele honden en technologische innovaties.