Vliegensvlugge site survey

Hoe lukt het om voor een internationale klant een site survey diep in Frankrijk uit te voeren en toch ’s morgens thuis te ontbijten en ’s avonds gewoon thuis je piepers te eten? Voor een internationale klant van TWS moest er een site survey uitgevoerd worden voor een link naar een windmolenpark voor de westkust van Frankrijk.

TWS had voor dit project al eerder een eerste site survey uitgevoerd, deze site survey was er om geschikte locaties te bepalen. Vier locaties waren gevonden voor deze link en deze zijn aan de klant doorgegeven als prima opties. Elke optie heeft natuurlijk zijn eigen kostenplaatje en het was aan de klant om hierin hun keuze te maken.

Bij de eerste site survey hadden de engineers van TWS twee volle dagen in de auto gezeten en meerdere nachten in hotels moeten overnachten. Helemaal geen probleem want het was gewoon een paar dagen werk, mooi werk. Weer twee dagen in de auto zitten had prima gekund, maar dat zou nu betekenen dat de reistijd niet echt in verhouding zou staan met de werkzaamheden. Deze tweede site survey zou namelijk beduidend sneller uitgevoerd kunnen worden, alleen de gekozen locatie moest nu namelijk geïnspecteerd worden.

Op zoek naar een alternatief dus, want twee dagen met twee mensen in een auto en een hotelovernachting voor pakweg twee uur werk is niet heel (kosten)efficiënt. Het huren van een klein privévliegtuig was in dit geval een praktisch alternatief. En dus vertrokken twee engineers van TWS met hun klimgordels en noodzakelijk gereedschap in de vroegte vanaf vliegveld Teuge. Iets meer dan vier uur later klommen ze in de zestig meter vakwerkmast.

Vliegensvlugge site survey

Bij straalverbindingen over het water, zeker wanneer deze over grote afstand gaan is het altijd noodzakelijk om twee schotels te monteren. Water veroorzaakt reflecties. De verstoring hiervan wordt ondervangen door het toepassen van space diversity. Om de kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen worden er dan dus altijd minimaal twee schotels gemonteerd. Het sterkste signaal wordt dan automatisch ingezet voor de verbinding. Daarnaast was het bij deze technische opname zaak om de glasvezel aansluiting te controleren en de elektriciteitsverbinding geheel na te lopen.

De werkzaamheden verliepen voorspoedig en de twee ervaren engineers van TWS waren inderdaad in ongeveer twee uur klaar! Geen grote opdracht dus, maar wel belangrijk werk want wanneer het team monteurs op de locatie is, moeten zij niet voor verrassingen komen te staan.

Na afronding van de werkzaamheden snel weer terug naar het vliegtuig en tijdens het terugvliegen kon gelijk de eindrapportage uitgewerkt worden. Zo kan je het dus regelen om een site survey uit te voeren in Frankrijk en je nog steeds gewoon thuis kan eten!

Heeft u interesse of vragen naar aanleiding van dit artikel neemt u dan contact op met een van de accountmanagers van TWS op 088 – 57 024 00 of info@tws-groep.nl