patchkast kabelmanagement

Het leven van een patchkast start over het algemeen netjes en geordend. Na verloop van tijd zien wij hier nog wel eens wat verandering in komen. We zijn allemaal druk en ‘even snel een nieuwe data kabel erbij prikken’ is zo gedaan. En na de één volgt de ander, maar gelukkig weet een collega nog wel precies wat er bij gekomen is.

Wat is een Patchkast?

Een patchkast, ook bekend als een serverkast, is een behuizing die wordt gebruikt om netwerkapparatuur en bekabeling georganiseerd en beveiligd te houden in datacenters en serverruimtes. Het heeft rekken voor apparatuur, kabelbeheer, ventilatie, beveiliging en zorgt voor een geordende IT-omgeving.

Patchkast uitbreiden

Het lijkt geen probleem om een patchkast nog een keer wat verder uit te breiden. Tot het moment dat de deur echt niet meer goed dicht wil en de collega die alles wist, vertrokken is. Een kleine storing wordt zo toch een groot probleem. Daarnaast is brandgevaar een niet te onderschatten optie.

Kabelmanagement in een patchkast

De engineers van TWS zien regelmatig een patchkast die veel weg heeft van een bord spaghetti. Geen probleem! Na inventarisatie en een aantal metingen kunnen alle racks opnieuw bekabeld worden.

Naast het feit dat het er weer geordend uitziet en er veel minder ruimte nodig is, is het veiliger en verkleint u de kans op complexe storingen.

De draad kwijt zijn?

Zien de patchkasten er bij u uit zoals de linker foto? En heeft de rechter foto toch uw voorkeur? Dan gaan de TWS-engineers graag bij u aan de slag.

Structuur en overzicht: klaar voor de toekomst dankzij het vakwerk van TWS!

Wilt u weten wat TWS voor u kan betekenen? Neem dan contact op met een accountmanager van TWS via 088- 570 24 00