Netwerk als rode draad - Maak kennis met Erwin van de Zande

November 2020 is Erwin van de Zande het team van TWS gaan versterken. Erwin heeft heel bewust de keuze voor TWS gemaakt. Een keuze met een heel duidelijk doel, zijn expertise op gebied van het netwerk op een nog hoger niveau tillen!

Observeren en dan met een passende oplossing komen, het zat er bij Erwin al jong in. Zijn opa werd er af en toe best nerveus van. Als jong jochie kon Erwin urenlang kijken wat de beste man in zijn schuur aan het maken was. Kijken en doorgronden, het heeft er altijd al in gezeten. In de loop der jaren heeft zich een extra component toegevoegd: maken!

Altijd het naadje van de kous willen weten begon met het observeren van zijn opa. Erwin vertelt: “Hij maakte van onderdelen uit een wasmachine een waterpomp en met delen van een koelkast een bandenpomp! Dat is toch geweldig? Gebruiken wat je voor handen hebt en daarmee een passende oplossing maken. Eigenlijk lukt dat altijd.”. De feedback die hij van klanten en collega’s krijgt onderstrepen de innovativiteit van Erwin, want “Erwin, die krijgt het altijd voor elkaar!”.

Netwerk als rode draad - Maak kennis met Erwin van de Zande

Netwerk als rode draad

“Toen ik aan de middelbare school begon was ICT nog geen bestaande opleiding, dus werd het telematica. Verder leer ik graag van mijn collega’s en alle uitdagingen die ik tegenkom.”, vertelt Erwin. Dat hij leergierig is blijkt wel, hij heeft, om alle ontwikkelingen bij te houden en zijn vakkennis up-to-date te houden, vele cursussen gevolgd en een dozijn certificaten behaald.

Erwin zijn professionele interesse in ‘het netwerk’ is zo groot dat hij hierdoor bewust bij TWS heeft gesolliciteerd. Om netwerktechnieken goed te doorgronden leek het hem ideaal om voor een organisatie te werken die zich hierin al heel ver gespecialiseerd heeft. Een zoektocht op het web bracht hem op de site van TWS en lezend over de TWS projecten was hij er van overtuigd dat hij zich binnen TWS uitstekend verder kon ontwikkelen als netwerkspecialist. “Wat voor mij ook goed past is het menselijke aspect en de collegialiteit binnen TWS. Mijn eerste kennismaking in Twello voelde als thuiskomen. Nu vier maanden verder, voelt dat nog steeds zo. Ik ben heel blij met mijn stap naar TWS.”, vertelt Erwin.

Bij andere organisaties waarvoor Erwin heeft gewerkt was hardware vaak het belangrijkst. Dat deze ook binnen een netwerk ingezet moesten worden was van secundair belang. “Zo zie ik dat niet. Een klant heeft er veel meer aan als je het netwerk eerst helemaal uitdenkt en dan pas kijkt naar de noodzakelijke hardware.”, vertelt Erwin, hij vervolgt: “Er komt veel bij kijken om een goed netwerk te bouwen, je moet veel systemen kennen en kunnen doorgronden om de juiste keuzes te kunnen maken, zodat alle systemen op het netwerk goed met elkaar kunnen communiceren.” Dat het een uitdaging is om op dit gebied een expert te worden staat wel vast. Misschien is het zijn bescheidenheid, nu wil Erwin zich nog niet op het niveau van een expert zetten, maar de ambitie is er zeker!

“De meest complexe netwerken doorgronden, uitwerken en bouwen daar wil ik me bij TWS 100% voor inzetten.”

Erwin is 42 jaar en woont samen met zijn vrouw en 4-jarige zoontje in Rheden. Surfen was één van zijn passies maar tegenwoordig steekt hij zijn vrije tijd veel liever in zijn gezin. Zijn ogen beginnen te stralen wanneer hij het over zijn zoontje heeft.