De benodigde werkzaamheden om de nieuwe Blankenburgverbinding te realiseren zijn indrukwekkend. Met deze nieuwe verbinding krijgt de Rotterdamse regio een extra aansluiting tussen Noord en Zuid. De A20 zal worden verbonden met de A15 om zo de bereikbaarheid te verbeteren. Een gigantisch project waar Ballast Nedam met meerdere partners samenwerkt in de uitvoering.

Dit project behelst een verlenging van de A24 met diverse hoogstaande technische uitdagingen als een viaducten, waterkeringen en de aanleg van een bijna kilometer lange water tunnel. Een gigantisch project wat dan ook dat meerdere jaren gaat duren en vanwege de complexiteit om veel afstemming vraagt.

Zonder goede communicatie is een project van deze omvang niet uit te voeren. Daarnaast is goede communicatie zonder dataverbindingen anno 2024 niet meer haalbaar. TWS is al jaren een betrouwbare partner van Ballast Nedam als het gaat om het verzorgen van straalverbindingen. Zoals vaak voorkomt, zijn de locaties waar gewerkt wordt niet voorzien van dataverbindingen.

“TWS is al jaren een betrouwbare partner van Ballast Nedam als het gaat om het verzorgen van straalverbindingen. Zoals vaak voorkomt, zijn de locaties waar gewerkt wordt niet voorzien van dataverbindingen.”

Voor dit project heeft TWS een 100 Mb verbinding opgezet: van de Cellnex mast in Rotterdam naar de bouwlocatie. Vanwege de duur van dit project zal deze straalverbinding zo’n 5 jaar in de lucht blijven. Gezien de lange duur is ervoor gekozen om een vakwerkmast te plaatsen en is er berekend dat deze met een fundering van 32 ton veilig kan blijven staan.

Het geëiste veiligheidsniveau voor alle werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding is zeer hoog. Iets wat voor de medewerkers van TWS, die ook vaak op hoogte werken, altijd al de standaard is.

Voor Ballast Nedam biedt TWS de mogelijkheid om, onafhankelijk van de locatie waar ze actief zijn, te beschikken over een goede en betrouwbare dataverbinding door ICT in de bouw.

Ook een vraag voor TWS? Neem dan contact op met een accountmanager van TWS via 088 – 570 24 00