Bij TWS networks streven we ernaar onze klanten te voorzien van de meest geavanceerde en betrouwbare netwerkoplossingen die beschikbaar zijn. In deze blog vertellen wij over onze samenwerking met Eshuis, een vooraanstaande verpakkingsdrukkerij in Nederland, en hoe we hun WLAN & LAN netwerkinfrastructuur hebben getransformeerd om zo klaar te zijn voor de toekomst.
 

De netwerk uitdagingen bij Eshuis

Eshuis stond voor uitdagingen met hun bestaande netwerkinfrastructuur, zo was er behoefte naar meer stabiliteit en redundantie van het netwerk. Het oude netwerk was organisch gegroeid met een mix van diverse switches en een software appliance firewall, wat leidde tot een netwerk zonder spares en zonder de mogelijkheid tot het uitwisselen van componenten.
 

Opbouw van een toekomstbestendig netwerk

Opbouw van een toekomstbestendig netwerk
 

Fase 1: Netwerkplanning en -ontwerp

 

WLAN netwerkdesign

We startten onze samenwerking met Eshuis door de ideale netwerkconfiguratie te definiëren. Ons eerste doel was het aanpakken van hun WLAN, aangezien dit de eerste aanvraag was. TWS voerde een grondige WLAN-site survey uit bij Eshuis om de radiotechnische eigenschappen van hun pand te analyseren. Deze analyse hielp ons om het benodigde aantal Access Points (AP’s) te bepalen en hun optimale plaatsing vast te stellen, wat cruciaal was om volledige dekking te garanderen.
 

LAN & firewall netwerkdesign

Na de WLAN-mapping werd duidelijk dat de huidige switches niet voldeden aan de nieuwe eisen die het aantal extra AP’s met zich meebrachten. Dit bracht ons naar de volgende fase van ons project: het LAN. We startten met een volledige inventarisatie van het LAN en de firewall. De inventarisatie toonde verschillende verbeterpunten, wat essentieel was voor het opstellen van een toekomstgericht netwerkadvies.
 

Advies voor een toekomstbestendig netwerk

Vervolgens hebben we de bevindingen met Eshuis doorgenomen, waarbij we ook informeerden naar hun verwachtingen wat betreft toekomstige groei. Deze gesprekken hielpen ons om de gewenste situatie verder te verfijnen. Met al deze informatie waren we in staat om een gedetailleerd advies en ontwerp te formuleren dat voldeed aan de verwachtingen van Eshuis, zowel voor de huidige behoeften als voor toekomstige uitbreidingen. Dit advies was de laatste stap in het planningsproces, waarna we overgingen tot de uitvoeringsfase van het project.

 

Fase 2: Uitvoering en implementatie van het netwerk

 

Samenwerking

In samenwerking met Eshuis hebben we het gehele netwerk in drie fasen vernieuwd, zonder de lopende productie te onderbreken. We implementeerden een nieuw WLAN voor verbeterde dekking en stabiliteit, gevolgd door de installatie van nieuwe firewalls en switches om een intuïtief en robuust systeem te creëren.
 

Verbonden serverruimtes

De serverruimtes zijn met een hoge bandbreedte van 10 gigabit redundant verbonden, waardoor alles uitstekend is gekoppeld. Mocht er iets misgaan, dan neemt een ander component automatisch de taken over. Zo is Eshuis optimaal voorbereid op de toekomst en kan het bedrijf gemakkelijk uitbreiden.
 

Nieuwe netwerkinfrastructuur

We hebben een nieuwe infrastructuur geïmplementeerd, bestaande uit Aruba-switches in een stacked configuratie voor maximale redundantie, en een cluster van FortiGate-firewalls voor verbeterde beveiliging en extra redundantie. Het hele netwerk werd geconfigureerd om hoge beschikbaarheid en fouttolerantie te ondersteunen, cruciaal voor de continuïteit van de bedrijfsprocessen bij Eshuis.
 

Schematische weergave van het nieuwe netwerk

Hieronder zie je de vereenvoudigde weergave van hoe het nieuwe netwerk eruitziet.

Schematische weergave netwerk

Fase 3: Monitoring en onderhoud van het netwerk

Na implementatie hebben we het netwerk voorzien van geavanceerde monitoringtools en regelmatig onderhoud ingepland om de netwerkprestaties te waarborgen. Het netwerk wordt 24/7 gemonitord vanuit het TWS Network Operating Center (NOC), waardoor Eshuis optimaal voorbereid is op de toekomst en gemakkelijk kan uitbreiden.
 

De Voordelen van een geüpgraded netwerk

De upgrade heeft Eshuis een stabiel, goed beheersbaar en redundant netwerk opgeleverd, essentieel voor hun groeiende productie eisen. Met de nieuwe configuratie heeft Eshuis een netwerk dat schaalbaar is en klaar voor toekomstige technologische ontwikkelingen.
 

Toekomstbestendig Netwerk voor Eshuis met TWS Networks

Bekijk het toekomstbestendige netwerk dat TWS Networks en Eshuis samen hebben bereikt.

Neem contact met ons

Ben je geïnteresseerd in het upgraden van je netwerkinfrastructuur, of heb je een andere netwerkuitdaging?
Neem contact op met TWS networks voor een vrijblijvend consult of lees meer over onze diensten.

Powered by HPE Aruba Networking