Maak kennis met Dennis Klein

“WiFi, het werkt vaak wel, maar de volledige mogelijkheden benutten we niet!”

Dennis Klein heeft zichzelf als doel gesteld zoveel mogelijk de volle potentie van WiFi te gaan benutten en dus werkt hij er hard aan om alle geheimen ervan te doorgronden.

Een aantal jaren geleden is de 44-jarige Dennis voor de liefde vanuit het westen van Nederland naar het oosten verhuisd, waar hij samen met zijn vrouw in Almelo woont. Een goed besluit want het gemoedelijke oosten bevalt hem uitstekend. Op het Gymnasium ontwikkelde hij zijn interesse in natuurkunde en gecombineerd met zijn praktische inslag bracht dit hem naar de studie Technische Natuurkunde in Delft. Een mooie studie die hij op de TA in Rijswijk afgerond heeft.

In Den Haag heeft hij na zijn studie zes jaar als systeembeheerder gewerkt bij de NWO. Het NWO is een organisatie die zich bezighoudt met financiering van wetenschappelijk onderzoek, een plek waar Dennis, met zijn opleiding, als een vis in het water was en een plek waar hij veel waardevolle kennis kon absorberen. Daarna volgde een aantal jaren bij een organisatie voor multimedia-apparatuur, waar zijn interesse in Networking steeds meer begon op te bloeien. ‘Je bent puur met infrastructuur bezig, een proces waar je zelf heel veel regie in handen hebt’ Software speelt voor Dennis meer een ondergeschikte rol, de hardware en het doorgronden daarvan is waar het bij hem om draait.

Maak kennis met Dennis Klein

Dennis Klein, Network Engineer

Mooie technische gadgets mag hij dan ook graag aanschaffen, niet onbezonnen want voor elke aankoop verdiept hij zich uitgebreid in alle mogelijkheden en specificaties. Elektrische gitaren mogen dan nog op extra belangstelling rekenen, esthetisch mooi, je kan er fijn op spelen en je kan er echt heel veel op technisch gebied aan tweaken.

Met TWS kwam Dennis in contact bij een vorige werkgever en hij was onder de indruk van TWS. Niet alleen het technische topniveau maar ook de intermenselijke kant, de energie en passie waarmee de mensen van TWS hun werk uitvoeren sprak hem zeer aan. TWS zat dus al in zijn achterhoofd als een organisatie die in de toekomst misschien een grote rol voor hem kon betekenen. Toen hij in de jaren erop bij diverse trainingen en bijeenkomsten weer verscheidene mensen van TWS tegenkwam, en hij de kennis en drive van de mensen weer zag gooide hij een balletje op. Vakmensen zijn bij TWS altijd welkom en dus werd dat balletje snel ingekopt.

Waar Dennis zich bij TWS vooral mee gaat bezighouden zijn infra werkzaamheden en daarbinnen heeft hij een persoonlijke goal om écht alles van WiFi te weten te komen. In de afgelopen jaren is hij erachter gekomen dat het vaak prima lukt om het WiFi werkend te krijgen maar dat zelden de volle potentie benut wordt. En dat moet dus beter en wanneer het beter moet dan kan je het best zelf gewoon beter zijn. Voor Dennis een traject dat hij met zijn wetenschappelijke aanpak aanvliegt.

Bij het instituut CWNP (Certified Wireless Network Professional) is Dennis bezig met het behalen van alle certificaten, wanneer dat gelukt is behoord hij tot een zeer select gezelschap die de hoogste certificeringsgraad (CWNE) behaald heeft. Hij is nu bezig met de derde van de vier certificaten en dus al goed op koers! Uiteraard is het de bedoeling dat deze kennis waarde gaat krijgen in de projecten die TWS voor hun klanten mag uitvoeren.

Aan Dennis zal het in ieder geval niet liggen, die gaat er absoluut voor zorgen dat het wifi signaal nog veel verder gaat reiken.