De samenwerking tussen SCOPE en TWS is al bijna 10 jaar geleden ontstaan. Frank van Brenk Hoofd systeembeheerder bij SCOPE scholengroep in Alphen aan de Rijn vertelt over de samenwerking met TWS groep. “Voordat we een samenwerking aangingen maakten we gebruik van een laserlink, deze verbond onze drie locaties, Topmavo, het Lyceum en Rijnwoude, met elkaar. Of eigenlijk, dat zou deze link moeten doen. We waren totaal niet tevreden met deze link en TWS bood een gunstig alternatief. TWS heeft toen een 34 Megabit straalverbinding aangelegd. Deze straalverbinding ligt er eigenlijk nog steeds, maar is inmiddels al een aantal maal geüpgraded . Daarnaast levert TWS nu ook het WiFi-netwerk en het zakelijke internet.”

Opdrachtgever: Scope Scholengemeenschap
Omvang: 6 locaties
Projectleider: Marco de Jong
Wanneer: vanaf 2015
Realisatietijd: 2-3 maanden
Tags: wifi, straalverbinding, internet, beheer, onderhoud

Upgrades

Onlangs heeft SCOPE geïnvesteerd in een nieuwe en snellere internetverbinding voor de Groene Hart scholen. Het Leerpark, de Topmavo, het Lyceum en de Groene Hart Praktijk- school hadden een internetverbinding van 200 Megabit. Deze verbinding is uitgebreid naar 1 Gigabit. Rijnwoude heeft een eigen verbinding van 60 Megabit welke wordt uitgebreid naar 200 Megabit.

“Gemiddeld zijn er zo’n 3.450 devices per dag actief via het huidige WiFi-netwerk,” schetst Van Brenk. “Rond elf uur zijn er tot wel 1.100 devices tegelijk actief, waardoor het netwerkverkeer traag werd. Tegenwoordig worden ook steeds meer lesmethodes online gezet waardoor er veel gebruik gemaakt wordt van het internet en dat wordt alleen maar meer.

Vertrouwen in TWS

“Hierin vertrouwen we volledig op TWS,“ gaat van Brenk verder. “De betrouwbaarheid van ons netwerk is voor ons het allerbelangrijkste. Scholen hebben nu eenmaal niet veel geld te besteden, maar de IT oplossingen voor het onderwijs van TWS biedt een prima kwaliteit-prijsverhouding en we weten dat het gewoon goed werkt. Doordat TWS het hele pakket kan bieden worden we volledig ontzorgd. Storingen hebben we dan ook bijna nooit, maar als deze er wel zijn, worden ze direct opgelost!”

Van Brenk haalt aan dat er in de nieuwe situatie een ringverbinding tot stand gebracht wordt waardoor het netwerk nog betrouwbaarder wordt. De Alticomtoren verbindt de vestigingen aan elkaar. “Als iets in het netwerk verstoord wordt of één van de componenten uitvalt, dan kan in de ringverbinding het netwerkverkeer de andere kant op.”

De verbinding met Rijnwoude wordt straks mede mogelijk gemaakt omdat de gemeente er in toestemde dat de schotel in de kerktoren geplaatst wordt. “Rijnwoude ligt te laag en voor de ringverbinding moet de schotel op een zichtverbinding geplaatst worden om goed te kunnen werken”, aldus de Hoofd systeembeheerder.

Met deze nieuwe verbindingen en de ondersteuning van TWS is het Groene Hart klaar voor de toekomst.

Ook een vraag voor TWS? Neem dan contact op met een accountmanager van TWS via 088 – 570 24 00